Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Χωρίς «Άστρο του Δαυίδ» το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην ΚαβάλαΤον αποτροπιασμό του εξέφρασε την Παρασκευή το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πόλη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, η Δήμαρχος της Καβάλας μόλις την Πέμπτη εξέφρασε τηλεφωνικά προς το ΚΙΣΕ την αντίρρησή της ως προς τη χάραξη του «Άστρου του Δαυίδ» στο μνημείο και ζήτησε να εμφανίζεται μόνο το κείμενο αφιέρωση.


Η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ζήτησε να μην χαραχθεί το σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας στο μνημείο, ώστε να μην ματαιωθεί η τοποθέτησή του και η προγραμματισμένη εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του. 
 
Το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε εδώ αξίζει να διαβάσει κανείς τα σχόλια των αναγνωστών που σύμφωνούν με την απόφαση της Δημάρχου.
 
Μπράβο λοιπόν στην Δήμαρχο Καβάλας και στα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου που αντέδρασαν στην τοποθέτηση του άστρου του Δαυίδ. Το μνημείο μπορεί να τοποθετηθεί στην πόλη της Καβάλας χωρίς να περιέχει το σύμβολο του Ισραήλ.  Γιατί τόση ένταση αν θα τοποθετηθεί ένα ξένο σύμβολο στην πόλη? Οι νεκροί θα τιμηθούν επάξια και χωρίς αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου