Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Στη Μόσχα ο πρόεδρος της Κίνας

#
Τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα από τις 8 έως τις 10 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ μετά από πρόκληση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν να παρακολουθήσει την παρέλαση της Ημέρα της Νίκης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί τη Λευκορωσία και το Καζακστάν Μάιο, μετά από αίτηση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και του προέδρου του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Ρωσία, Λι Χουί είπε στο Sputnik την περασμένη εβδομάδα ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας επρόκειτο να λάβει μέρος στην στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ως μέρος των εορτασμών της 9ης Μαΐου για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.
Ο Κινέζος ηγέτης αναμένεται επίσης να βρει την ευκαιρία στην επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι ο Σι Τζινπίνγκ είχε προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν να επισκεφθεί την Κίνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η χώρα θα σηματοδοτήσει την 70η επέτειο της νίκης επί της Ιαπωνίας κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.