Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Απίστευτη αναπαράσταση: Αυτό είναι το πρόσωπο του Χριστού σε νεαρή ηλικία


Έρευνα της Ιταλικής αστυνομίας αναμένεται να ταρακουνήσει για τα καλά την Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς κατάφερε να κάνει καταγραφή και αναπαράσταση του προσώπου του Χριστού όπως ήταν σε νεαρή ηλικία.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, στην οποία πιστεύεται ότι έχει αποτυπωθεί η μορφή του Ιησού, μετά την αποκαθήλωση και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας για την εξιχνίαση εγκλημάτων δημιούργησαν την εικόνα του Ιησού σε νεαρή ηλικία.


Σύμφωνα με την independent oι αστυνομικοί αφού δημιούργησαν μια εικόνα του προσώπου που αποτυπώθηκε στο ιερό κειμήλιο, ανέστρεψαν την διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας το μέγεθος του πιγουνιού, ανεβάζοντας τα μάγουλα και ισιώνοντας τη μύτη.

Χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές που αναπαραστήσουν καταζητούμενους των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες. Με αυτήν την τεχνική η ιταλική αστυνομία μπόρεσε να δημιουργήσει το πρόσωπο του μαφιόζου Μπερνάρντο Προβετζάνο από μια φωτογραφία του 1959 και με αυτήν την αναπαράσταση κατάφεραν να συλλάβουν τον Μαφιόζο το 2006.

Στην περίπτωση της Ιεράς Σινδόνης όμως, ζήτησαν από τους υπολογιστές να αποτυπώσουν ένα πρόσωπο πιο νέο. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα.


Υπενθυμίζεται πάντως πως υπάρχουν και αυτοί που αμφισβητούν για το αν στη Ιερή Σινδόνη έχει αποτυπωθεί το πρόσωπο του Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.