Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΑΤΖΕΝΤΑ 21 - 2016: ΕΤΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Οι παγίδες που στήνει η Νέα τάξη πραγμάτων και τα σταθερά βήματα που ακολουθεί εδώ και δύο αιώνες - ώστε να δεχτείς αυτά που σου επιβάλλει ως κάτι καλό, είναι πάντα καλυμμένα με ενα όμορφο περιτύλιγμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την ελεγχόμενη οικολογική συνείδηση που προσπαθούν να μας περάσουν τα τελευταία χρόνια.

Εννοείται πως ο καθένας από εμάς πρέπει να έχει οικολογική συνείδηση και να προστατεύει την φύση από αυτούς που την καταστρέφουν, αρκεί αυτη η προστασία να προέρχεται από πραγματικά δεδομένα και οχι από κατευθυνόμενες πρακτικές όπως η δήθεν κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το πιό αστείο γι αυτούς που έχουν σκεφτεί όλη αυτή την απάτη της κλιματικής αλλαγής είναι να σε βλέπουν να είσαι εν αγνοία σου ελεγχόμενος οικολόγος πληρώνοντας μνημονιακούς φόρους οι οποίοι προέρχονται από την Ατζέντα 21.

Εχουμε γράψει πολλά άρθρα για την Ατζέντα 21 στην Αθέατη γνώση, και ενα από αυτά που θα διαβάσετε σήμερα θα αφορά την αποκάλυψη που θα σας κάνουμε για το 2016, ενα έτος προώθησης της κυκλικής οικονομίας μέσα από τις πρακτικές της Ατζέντα 21.

Οπως πέρυσι σας είχαμε ενημερώσει για την προώθηση του ψηφιακού νομίσματος μέσα στο 2015 για το οποίο και δικαιωθήκαμε, έτσι και αυτή την φορά με την προώθηση της κυκλικής οικονομίας θα δικαιωθούμε όταν θα δείτε από το τέλος του χρόνου και ειδικά το 2016 να συμβαίνουν τα γεγονότα με γρήγορούς ρυθμούς.

Παρακάτω θα διαβάσετε τι σημαίνει η κυκλική οικονομία και τι κρύβεται πίσω από αυτή:


ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει πριν από το τέλος του 2015 μια νέα και φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την κυκλική οικονομία. Θα εξετάσει την πολιτική για τα απόβλητα αλλά και πέρα από αυτή θα διερευνήσει ολόκληρο τον κύκλο της κυκλικής οικονομίας.

Η κυκλική οικονομία έχει να κάνει με το μετασχηματισμό της οικονομίας στο σύνολό της, σε πλήρη συμφωνία με τους παγκόσμιους στόχους αειφόρου ανάπτυξης οι οποίοι αναμένεται να συμφωνηθούν προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η επιλογή αυτή αντιμετωπίζει άμεσα την κλιματική αλλαγή και συμβάλλει στη μείωση της χρήσης ενέργειας σύμφωνα με την ενεργειακή στρατηγική της Ένωσης.

Θα γίνει σταδιακή απαγόρευση της υγειονομικής ταφής ανακυκλώσιμων πλαστικών, μετάλλων, γυαλιού, χαρτιού και χαρτονιού και των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων έως το 2025, ενώ παράλληλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να προσπαθήσουν να εξαλείψουν σχεδόν ολοκληρωτικά την υγειονομική ταφή μέχρι το 2030.

Ο Ελλήνας βέβαια, ο οποίος δεν είναι και ο πιό υπάκουος άνθρωπος πάνω στον πλανήτη θα πρέπει να εκπαιδευτεί μέσα στις πόλεις τις οποίες ζεί σήμερα ώστε να αποκτήσει οικολογική συνείδηση.



ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ
Ο κάθε δήμαρχος ενδέχεται να σου επιβάλλει ειδικό φόρο όπου θα χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά τέλη, τα δυνητικά έσοδα και το τέλος ανακύκλωσης.

Ο φόρος ανακύκλωσης της Ατζέντα 21 θα εισπράττεται από τον κάθε δήμο για να αναπτύξουν δικά τους συστήματα διαχείρισης απορριμάτων".


ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις οι κάδοι των οικιακών απορριμμάτων δεν βρίσκονται στον δρόμο ή στα πεζοδρόμια όπως στην Ελλάδα, αλλά μέσα στις αυλές των σπιτιών ή εντός των χώρων οικιών και πολυκατοικιών.

Πλέον κάθε οικογένεια θα έχει τον δικό της κάδο. Αν τα σκουπίδια σου δεν είναι διαχωρισμένα θα τοποθετείτε από ελεγκτή στον κάδο ειδική σήμανση ώστε να κοπεί πρόστιμο.

Οι παραβάτες θα έρχονται συχνά αντιμέτωποι με πολύ υψηλά πρόστιμα που θα μπαίνουν στα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας.


ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ
Μια νέα παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή αναμένεται εντός του 2015 και η απαίτηση του κόσμου γι’ αυτό είναι έντονη. Πραγματική εκμηδένιση ρύπων και συστήματα από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, σύντομα αναμένεται να γίνουν και αυτό οι επιχειρήσεις το γνωρίζουν.

Κατά το έτος 2016, θα εμφανιστούν εταιρείες που θα επενδύσουν στην Κυκλική Οικονομία οι οποίες θα αγοράζουν τα δικά σου απορρίματα καθημερινής χρήσης όπως πχ τα χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια η ακόμη και τα καλαμάκια που πίνεις τον καφέ σου.

Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές θα είναι οι βασικοί παράγοντες της μετάβασης στην κυκλική οικονομία της Ατζέντας 21.

Το χρηματικό δέλεαρ θα σε προτρέψει να γίνεις ένας υποστηρικτής της κυκλικής οικονομίας της Ατζέντας 21 και κατά των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της υποτιθέμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη.


ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΥΠΟΥ MASDAR
Ήδη σήμερα πάνω από το 50 % του παγκόσμιου πληθυσμού ζεί σε πόλεις. Επομένως, οι έξυπνες πόλεις είναι απαραίτητες για μια κυκλική οικονομία.

Η ηλιακή ενέργεια και τα έξυπνα κτίρια θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου πόλη Masdar των «μηδενικών αποβλήτων, και μηδενικών εκπομπών άνθρακα."

Ο σχεδιασμός της κάθε πόλης σε κάθε κράτος θα απεικονίζει τις εντολές της κυκλικής οικονομίας μέσω της Ατζέντας 21, στην οποία τα βιομηχανικά δίκτυα θα σχεδιαστούν για να μιμηθούν την κυκλική συμπεριφορά των φυσικών οικοσυστημάτων.

Θα μας λένε ότι αν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να πάμε σε πόλεις μηδενικών ρύπων. Δεν έχετε άλλη επιλογή, τόσο για περιβαλλοντικούς, όσο και για ενεργειακούς λόγους.

Επίσης, να μην ξεχνάμε και την πρόταση του καρεκλοκένταυρου Νεοταξίτη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με την οποία ελληνικό νησί θα μπορούσε να μετατραπεί πιλοτικά σε νησί πρότυπο τύπου Μασντάρ.

Με λίγα λόγια, θα είσαι ενα κατευθυνόμενο ρομποτάκι υπό την επίβλεψη του παγκόσμιου δικτάτορα αντιχρίστου έχοντας οικολογικές ευαισθησίες και περιορισμένος μέσα σε πόλεις φυλακές με το χάραγμα στο χέρι η στο μέτωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.