Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Λαπαβίτσας: Όσοι ψήφισαν όχι, σημαίνει πως είναι έτοιμοι για ό,τι ακολουθήσει – Όχι απαραίτητα δραχμή αλλά ψηφιακό χρήμα


Οι Έλληνες πολίτες είπαν «όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμοι για οτιδήποτε ακολουθήσει, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Therealnews.com ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας .

Δεδομένου ότι «ρευστότητα στη χώρα δεν υπάρχει και η οικονομία λειτουργεί δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια να βρει λύση με τους δανειστές. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα γρήγορα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο «The Real News».

«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον κ. Λαπαβίτσα, οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUs, του ψηφιακού δηλαδή χρήματος, τύπου Καλιφόρνιας η οποία είχε χρεοκοπήσει.

Πηγή: http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.