Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η απάτη του διαβόλου "ετοιμάσου να πονέσεις"

Κανένας δεν επιθυμεί την ταλαιπωρία, τον πόνο και τα βάσανα. Όλοι οι αγώνες του ανθρώπινου γένους έχουν να κάνουν με την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή. Ακόμα και σε περιπτώσεις απόλυτης εξαθλίωσης, αυτό που κρατά τους ανθρώπους και τους δίνει δύναμη να αντέχουν και να συνεχίζουν είναι η ελπίδα, ότι όλα θα περάσουν και το μέλλον θα είναι καλύτερο, για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Η ελπίδα είναι το μεγαλύτερο όπλο, που διαθέτει κάποιος μέσα στην ψυχή του. Η ελπίδα τροφοδοτεί την αντοχή, απαλύνει τον πόνο, ανάβει τα όνειρα. Η ελπίδα ζωντανεύει την καρδιά.

Η ελπίδα βρισκεται στα μάτια της Παναγίας μας, όταν τα κοιτάζουμε κάνοντας προσευχή στην Άγια Εικόνα Της. Την ελπίδα τη βρίσκουμε μες την παρήγορη αγκαλιά Της, που κράτησε Αυτόν, που κρατά τα σύμπαντα. Όταν Της μιλάμε και Της ζητάμε, νιώθουμε να στάζει μέσα στην καρδιά μας το μέλι της ελπίδας κι η τρικυμία του μυαλού και της ψυχής σταματά, σαν να υψώνεται τείχος απροσμάχητο γύρω μας. Τείχος, το οποίο Αυτή το θέτει ως Σκέπη, απομακρύνοντας κάθε πόνο που μας χτυπά με λύσσα.

Η Μεγαλόχαρη μπορεί να σταματήσει πάσα επιβολή του εχθρού και κάθε απειλή, κάθε φορά που βλέπει τα παιδιά Της σε κίνδυνο. Τώρα που όλοι μας απειλούν πως θα πονέσουμε και θα ματώσουμε, επειδή ως παιδιά που είμαστε, ξεχάσαμε πολλά από αυτά που έπρεπε να μας έχουν γίνει μαθήματα και θαμπωθήκαμε με τα όμορφα και λαμπερά παιχνίδια που μας έδωσαν, αρνούμενοι πεισματικά να τους αφήσουμε να μας τα πάρουν πίσω, έχουμε την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τι κάνουμε και πως θα σταματήσουμε την κατρακύλα, που φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Δεν είναι ώρα να χάνουμε την ελπίδα μας. Είναι ώρα για δράση.

Έχουμε το δικαίωμα να Της ζητήσουμε να μας γλυτώσει από τα δεινά που έρχονται στον τόπο μας. Αρκεί να το ζητήσουμε. Πολλοί διστάζουν ή αμελούν να το κάνουν κι άλλοι θεωρούν, πως ότι είναι να γίνει, θα γίνει.
Ο καθένας μας έχει άποψη, όνειρα κι επιθυμίες και το δικαίωμα να μιλά με το Θεό και να ζητά ότι ποθεί η ψυχή του από Αυτόν. Το αν εισακουστούν οι προσευχές μας ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο το ότι πρέπει να μιλάμε στο Θεό. Μπορούμε να ζητάμε ότι θέλουμε στην προσευχή και να μιλάμε συνεχώς στο Χριστό και την Παναγιά.

Αυτό το μισεί ο διάβολος και γι'αυτό κάνει τα πάντα, ώστε να μας αποτρέπει από το να ζητάμε βοήθεια από το Θεό και να είμαστε σε επαφή μαζί Του. Η προσευχή δίνει το δικαίωμα στο Θεό να παρέμβει υπέρ μας. Η προσευχή χαλάει τα σχέδια του διαβόλου. Γι' αυτό μας δίνει μέριμνες, μας απασχολεί ή ακόμα χειρότερα, βάζει στο μυαλό μας την ιδέα, ότι είμαστε ασήμαντοι κι ο Θεός αποκλείεται να μας ακούσει. Τον βολεύει πάρα πολύ αυτή η παραδοχή μας. Η παραδοχή ότι είμαστε ασήμαντοι, αμαρτωλοί κι ότι αξίζουμε όλο τον πόνο που σχεδιάζει για μας κι ακόμα παραπάνω, άρα ότι κι αν ζητήσουμε μάταια το ζητάμε.

Μπορεί να είμαστε αμαρτωλοί κι ανάξιοι, όμως ο ίδιος ο Χριστός πλήρωσε το δικαίωμα που έχουμε, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να μετανοούμε και να Του ζητάμε να είναι πάντα μαζί μας προστατεύοντας το δικαίωμά μας να Τον επιλέγουμε πάντοτε. Πλήρωσε με το αίμα Του ο Χριστός το δικαίωμά μας να του ζητάμε να είναι μαζί μας συνεχώς κι εμείς να είμαστε μαζί Του συνεχώς. Κι αν εμείς δεν έχουμε τη στοιχειώδη λογική να καταλάβουμε ότι αυτό είναι το συμφέρον μας κι ότι πρέπει να Του ζητάμε να μας κάνει να Τον επιλέγουμε και να εμποδίζουμε με αυτόν τον τρόπο κάθε σατανικό σχέδιο απέναντι σε μας και τους γύρω μας, τότε ο διάβολος κάνει πολύ καλή δουλειά.
Φταίμε. Το ξέρουμε. Έχουμε όμως το δικαίωμα να αντιστεκόμαστε στην καταστροφή και τον πόνο, που σχεδιάζει ο αρχαίος εχθρός για εμάς και την πατρίδα μας. Το δικαίωμά μας αυτό, το περιφρουρεί ο Θεός.

Ματθ. 7,7 " Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·"

Αρκεί να το ζητήσουμε.
Κι όταν Του το ζητάμε, τότε κάποιος άλλος, που κρύβεται στις σκιές, πονάει περισσότερο.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.