Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Πώς ντύνεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν



Το διπλωματικό πρωτόκολλο και οι απαιτήσεις του προεδρικού ενδυματολογικού κώδικα δεν δίνουν την ελευθερία προσωπικής έκφρασης, αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει από τα Δυτικά ΜΜΕ το προσωνύμιο «Man in Black» λόγω της αγάπης στο μαύρο χρώμα, διεύρυνε τη χρωματική παλέτα.

Η αποστολή του προέδρου της Ρωσίας είναι δύσκολη. Το να κυβερνήσει τη χώρα είναι η μισή δουλειά, αλλά το να δείχνει ταυτόχρονα πως όλα διεκπεραιώνονται χωρίς δυσκολία, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τζέιμς Μποντ θα ήθελε να είναι ο καθένας, αλλά δεν τα καταφέρνουν όλοι. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη μακρά παραμονή του στην εξουσία φαίνεται ότι έμαθε όλα τα «κόλπα» του θρυλικού πράκτορα 007, ανάμεσα στα άλλα και τον βασικό του κανόνα: Να δείχνεις πάντοτε άψογος.

Δεν είναι μυστικό ότι ο πρόεδρος φορά κοστούμια ραμμένα κατά παραγγελία. Οι αγαπημένες του μάρκες είναι οι Kiton και Brioni (εδώ τα γούστα προέδρων και πρακτόρων συμπίπτουν). Τέτοια κοστούμια τα ράβει απ' την αρχή ως το τέλος ένας ράφτης δουλεύοντας δεκάδες ώρες, και κοστίζουν από 5000 ευρώ και πάνω. Τον τελευταίο καιρό η χρωματική γκάμα των προεδρικών κοστουμιών είναι αρκετά περιορισμένη. Υπερισχύουν τα μαύρα, σκούρα μπλε και γκρι κοστούμια, ενώ το καλοκαίρι προστίθενται και τα ανοιχτά γκρι. Οι αγαπημένοι χρωματικοί συνδυασμοί είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν, μιας και παραμένουν απαράλλαχτοι. Με μπλε και μαύρο κοστούμι φορά γαλάζιο πουκάμισο και μπλε γραβάτα (με το θερινό ανοιχτό γκρι κοστούμι το πουκάμισο μπορεί να είναι μπλε), ενώ αν το κοστούμι είναι μαύρο, τότε λευκό πουκάμισο με μαύρη ή μπορντό γραβάτα. Φαίνεται ότι λόγω ηλικίας και θέσης, οι γραβάτες του προέδρου είναι κυρίως Valentino, χωρίς χτυπητά σχέδια. Το μέγιστο που μπορεί να επιτραπεί είναι βούλες ή μικρά τετραγωνάκια. Τα παπούτσια είναι συνήθως John Lobb ή Salvatore Ferragamo.

Ξηλώνουν τις μάρκες



Παρά την αγάπη του προέδρου στις γνωστές μάρκες, το πρώτο πρόσωπο του κράτους δεν θα πρέπει να συνδέεται με τα πράγματα που φοράει, γι' αυτό ο στυλίστας, ο οποίος τον ντύνει εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, ξηλώνει αμέσως όλες τις ετικέτες από τα ρούχα προκειμένου οι μάρκες να μην υποπέσουν στην αντίληψη των δημοσιογράφων. Στην ίδια διαδικασία υποβάλλονται συνήθως τα πράγματα της γκαρνταρόμπας όλων των ανώτερων αξιωματούχων. Σε μια ανεπίσημη περίσταση, το στυλ casual για τον πρόεδρο περιορίζεται σε ένα πουλόβερ με V λαιμό, το οποίο έχει αντικαταστήσει τις μαύρες μπλούζες με λαιμό και τα μπουφάν. Επίσης, ορισμένες φορές μπορεί να φορέσει τη φόρμα της ρωσικής εθνικής Ολυμπιακής ομάδας ή φουσκωτά μπουφάν με πούπουλο Canada Goose (και φυσικά, Brioni).



Την ιδιαίτερη προσοχή του Τύπου έχει τραβήξει η συλλογή ρολογιών. Κάποια στιγμή μάλιστα είχαν την ιδέα να μετρήσουν πόσα είναι αυτά. Αποδείχθηκε ότι είναι 11. Ωστόσο, ύστερα από αρκετές ιστορίες που θυμίζουν αστυνομικό μυθιστόρημα, τα στοιχεία σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να ανανεωθούν. Παρ' όλα αυτά το πιο ακριβό μοντέλο σ' αυτό τον κατάλογο είναι το A. Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite. Αυτό το ρολόι με τουρμπιγιόν στοιχίζει περίπου 500 χιλ. δολάρια. Εκτός απ' αυτό, στον καρπό του προέδρου έχουν παρατηρηθεί Patek Philippe Perpetual Calendar, Patek Philippe Calatrava, Breguet Marine, IWC Pilot's Watch Mark XV. Ωστόσο, αυτός δείχνει την προτίμησή του σε έναν απ' τους παλαιότερους ελβετικούς οίκους, τον Blanсpain, καθώς διαθέτει πέντε κομμάτια απ' αυτόν.


Ένα Leman Aqua Lung Grande Date, ο Πούτιν το χάρισε στο γιο ενός βοσκού κατά την επίσκεψή του στη Δημοκρατία της Τιβά το 2009. Ένα δεύτερο ίδιο, κατέληξε σ' έναν κλειδαρά εργοστασίου της Τούλα, ο οποίος κυριολεκτικά του το ζήτησε μπροστά στα μάτια όλων των συναδέλφων του. Ενώ το 2010, στην τελετή θεμελίωσης του υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή του ποταμού Μπουρεγιά στο Αμούρ της ρωσικής Άπω Ανατολής, τηρώντας την παλιά καλή παράδοση του προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της ενέργειας, έριξε στο φρέσκο ακόμη θεμέλιο του κτιρίου ένα ακόμη μοντέλο Blancpain. Τα τελευταία δύο χρόνια εξακολουθεί να εμφανίζεται στο χέρι του προέδρου το αγαπημένο μοντέλο Blancpain, αν και όχι πολύ συχνά. Τις υπόλοιπες μέρες κρύβει προσεκτικά το ρολόι του κάτω από τη μανσέτα, ή προτιμά να μη φοράει καθόλου ρολόι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.