Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Βιβλικές καταστροφές στην Κίνα από τρομακτική έκρηξη



Μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε στις 23.30 χθες, τοπική ώρα, την πόλη Τιανζίν της Βόρειας Κίνας με πληθυσμό 7.5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη έφθασε τους 44, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η κρατική τηλεόραση, 9 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περίπου 400.

Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

Αργά το βράδυ, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην αποθήκη στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας ανεστάλη, καθώς δεν ήταν σαφές το ακριβές περιεχόμενό της και η ποσότητα των «εύφλεκτων υλικών» που βρίσκονται στους χώρους της, αναφέρει ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται στα 17 θύματα του δυστυχήματος.

Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Beijing News μετέδωσε ότι οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Τα πρώτα ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν ένα διάπυρο μανιτάρι να ορθώνεται στον νυχτερινό ουρανό και το ωστικό κύμα που ακολουθεί να σπάει τσάμια σε κτίρια σε μεγάλες αποστάσεις.

Η δόνηση από την έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έχει καταγραφεί και από σεισμογράφους με μέγεθος 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.