Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Β.Πούτιν: «Να βάλουμε στην πάντα τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες μας και να πολεμήσουμε μαζί ( ΗΠΑ –Ρωσία) τους Τζιχαντιστές»



Ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση με τους αρχηγούς των κρατών των μελών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας CSTO, έδωσε την δική του εκτίμησή για τα γεγονότα στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την επίλυση της κρίσης πρέπει «να μπουν στην άκρη οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες και να εγκαταλειφθούν τα λεγόμενα διπλά μέτρα και σταθμά», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας Συλλογικής στην πόλη Ντουσάνμπε, πραγματοποίησε ομιλία για την επίλυση της κατάστασης στη Συρία , με την ανακοίνωση μιας σειράς από συγκεκριμένες προτάσεις για την σταθεροποίησή της .

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε μια στρατηγική για την σταδιακή κατάργηση των γεωπολιτικών φιλοδοξιών ( ΗΠΑ και Ρωσίας) και την από κοινού καταπολέμηση του ισλαμικού στρατού , κάτι που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Συρία.

Ενδεχομένως κάποιες ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης να είναι έτοιμες να έρθουν σε επαφή με το καθεστώς Άσαντ, θεωρούν κάποιοι ειδικοί αναλυτές .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, αναφέρεται ότι η τρομοκρατική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος» είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια.

Μέσα σε τρία χρόνια, οι τρομοκράτες κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας. Επιπλέον, προσπαθούν να επεκτείνουν την επιρροή τους στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, ιδίως της Λιβύης.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο ISIS ελέγχει έκταση που φθάνει τα 90 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ενώ οι τρομοκράτες έχουν ανακοινώσει την δημιουργία του λεγόμενου χαλιφάτου με τους δικούς του νόμους και αρχές .

Τα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των εξτρεμιστικών οργανώσεων επίσης ποικίλλουν από 50 έως 200.000 μαχητές. Δεν πρόκειται για κάποιους ισλαμιστές μαχητές αλλά για κανονικό τακτικό στρατό, που απειλεί όλον τον κόσμο. Μετά την εξολόθρευση του το πιο δύσκολο κομμάτι θα είναι ο ανταρτοπόλεμος που θα απαιτηθεί για «εξαφανιστεί από προσώπου της γης».

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.