Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο αληθινός Christopher Robin και ο φίλος του Γουίνι το Αρκουδάκι


Ο Christopher Robin Milne με το αρκουδάκι του που ενέπνευσε τον Γουίνι το Αρκουδάκι
Ο A. A. Milne ήταν ήδη διάσημος συγγραφέας και σεναριογράφος πριν γεννηθεί ο γιος του Christopher Robin στις 21 Αυγούστου του 1920.

Για τα πρώτα του γενέθλια, ο Christopher Robin έλαβε ένα λούτρινο αρκουδάκι, ύψους 60 εκατοστών, που τον ονόμασε Edward.

Αυτό το αρκουδάκι, μαζί με μια πραγματική αρκούδα στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, ονόματι Winnie και ένας κύκνος, ονόματι Pooh, έγιναν η βάση για το κλασικό παιδικό του Milne, Γουίνι το Αρκουδάκι.


1924, ο Milne και ο Christopher Robin παίζουν με έναν πιγκουίνο
 
Ο Γούινι αναφέρθηκε πρώτη φορά σε ένα ποίημα στο περιοδικό Punch το οποίο αργότερα, το 1924, εκδόθηκε στο βιβλίο του Milne με τα παιδικά ποιήματα, "When We Were Very Young", όπου σύντομα τον συνάντησαν και τα άλλα αγαπημένα λούτρινα ζωάκια του Christopher Robin, ο Tigger (ο Τίγρης), ο Piglet (το Γουρουνάκι), ο Eeyore (ο Γκάρης) και την Kanga (η Κάνγκου).


1925
 
Σαν παιδί, ο Christopher Robin ήταν ευτυχής για τις διάφορες ιστορίες που δημοσιεύονταν γι' αυτόν και τα ζωάκια του. Καθώς όμως μεγάλωνε και τον πείραζαν οι συμμαθητές του, άρχισε να δυσανασχετεί με την φήμη του.

Όταν μεγάλωσε σπούδασε στο Κέμπριτζ και υπηρέτησε στο Βασιλικό Σώμα Μηχανικού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1948, παντρεύτηκε την πρώτη του ξαδέλφη, την Lesley de Selincourt, και μαζί της άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο.


1937, ο A. A. Milne
 
Παρά την δυσφορία του για το όνομά του, ο Christopher Robin την αποδέχθηκε τελικά όταν προσπαθούσε να προστατεύσει το δάσος Άσνταουν -την έμπνευση για το Hundred Acre Wood- από την εξερεύνηση για πετρέλαιο. Ανέφερε με χαρά τις ιστορίες του πατέρα του ως μέσο για τη διατήρηση του δάσους.


 
1948, ο 27χρονος Christopher Robin με την αρραβωνιαστικιά του Lesley de Selincourt.
 
Τι απέγιναν τα ζωάκια
Μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη. Ο Christopher Robin τα χάρισε στο συντάκτη των βιβλίων Γουίνι, ο οποίος με τη σειρά του τα δώρισε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης το 1987, τα οποία και εκτίθενται από τότε.


 
Σεπτέμβριος 1981, ο 61χρονος Christopher Robin αποκαλύπτει το άγαλμα μιας αρκούδας αφιερωμένη στον πατέρα του στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου

Ο Edward, η πηγή έμπνευσης του Γουίνι και ο Τίγρης

Ο Γκάρης και το Γουρουνάκι

Πηγή: http://3otiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.