Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Google ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Κίνα

 
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η πενταετής απουσίας της από τη χώρα αναμένεται να φτάσει στο τέλος της.

Η Google εγκατέλειψε την Κίνα πριν από πέντε χρόνια, εξαιτίας της εξαιρετικά αυστηρής λογοκρισίας της κυβέρνησης της χώρας. Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Information, η «απομόνωσή» της σύντομα θα τελειώσει.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, «αυτό το φθινόπωρο η εταιρεία ελπίζει να πάρει την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης για να κυκλοφορήσει στη χώρα μια ειδική έκδοση της εφαρμογής Google Play για κινητά Android».

Η Google δημιουργεί ένα ειδικό App Store για την Κίνα, αποκλειστικά και μόνο για την προώθηση εφαρμογών για Android όσων ζουν στη χώρα. «Η κίνηση αυτή θα επαναφέρει την Google στην κυρίαρχη θέση των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών εντός των κινεζικών τειχών, ενώ θα συγκεντρώνει στοιχεία των χρηστών μόνο σε τοπικό επίπεδο υπακούοντας τις επιταγές της τοπικής κυβέρνησης», αναφέρει το The Information.

Πηγή: www.fortunegreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.