Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα για να προστατεύσει την Τουρκία από τη ρωσική «απειλή»

Η ανάπτυξη των στρατευμάτων θα παρέχει αποτελεσματική στρατιωτική υποστήριξη στο ISIS και στην al-Nusra

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, σήμερα, ότι η συμμαχία είναι έτοιμη να στείλει χερσαίες δυνάμεις, για την προστασία των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία.

«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να υπερασπίσει όλους τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας έναντι ενδεχόμενων απειλών», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση σε ένα αίτημα της Τουρκίας, όταν ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο παραβίασε τον εναέριο χώρο της την περασμένη εβδομάδα.

Η Άγκυρα έστειλε δύο F-16 να αναχαιτίσουν το ρωσικό αεροσκάφος και κάλεσε τον Ρώσο Πρέσβη σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τον McClatchy, ωστόσο, το ρωσικό τζετ δεν παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο:

« Ένας Τούρκος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε, ότι τα τουρκικά ραντάρ κλείδωσαν το ρωσικό αεροσκάφος καθώς βομβάρδιζε, πρωινές ώρες της Παρασκευής, στο Αλ Yamdiyyah, ένα συριακό χωριό απ 'ευθείας στα τουρκικά σύνορα». Είπε ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα είχαν επιτεθεί, αν περνούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Αλλά ένας στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε, ότι το περιστατικό παραλίγο να πυροδοτούσε μια ένοπλη αντιπαράθεση. Διαβάζοντας από μια έκθεση, είπε, ότι το ρωσικό αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, κατά πέντε μίλια και ότι τα τουρκικά μαχητικά είχαν εμπλακεί, όμως το ρωσικό αεροσκάφος είχε επιστρέψει στο εναέριο χώρο της Συρίας, προτού να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Ο McClatchy σημειώνει επίσης ότι η Τουρκία μετακίνησε τα σύνορά της:

Η Τουρκία έχει διατηρήσει μια ουδέτερη ζώνη πέντε μίλια στο εσωτερικό της Συρίας από τον Ιούνιο του 2012, όταν το σύστημα πυραυλικής άμυνας της Συρίας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, που είχε εισβάλει στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανόνες εμπλοκής, που τέθηκαν σε ισχύ στη συνέχεια, η τουρκική πολεμική αεροπορία θα αξιολογεί κάθε στόχο που εισέρχεται στα πέντε μίλια από τα τουρκικά σύνορα, ως εχθρό και θα ενεργεί αναλόγως.


Σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Η λεγόμενη «νεκρή ζώνη» —που φέρεται να δημιουργήθηκε για την προστασία των προσφύγων και ως πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο την ISIS — είναι μια de facto ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, που χρησιμοποιείται για την προστασία των τζιχαντιστών μαχητών που εισέρχονται στη χώρα από την Τουρκία.

Περισσότερες αποδείξεις της τουρκικής συμπαιγνίας με το ISIS

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διέρρευσε γερμανικό έγγραφο πληροφοριών που επιβεβαίωσε αναφορές ότι η Τουρκία βοηθά άμεσα την Harakat Ahrar ash-Sham al-Islamiyya, μια συμμαχία μονάδων ισλαμιστών και σαλαφιστών που έχουν ορκιστεί να καθιερώσουν ένα σουνιτικό κρατίδιο στο πλαίσιο του νόμου της Σαρία, στη Συρία.

Η Ahrar ash-Sham ευθυγραμμίζεται με την al-Nusra που έχει υποσχεθεί υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Ρώσοι ξέρουν ότι η Ahrar τέφρα-Sham – που είναι σήμερα η πιο ισχυρή και αποτελεσματική ομάδα τζιχαντιστών που αγωνίζονται στη Συρία - πρέπει να γίνει στόχος, αν επιθυμεί να ξαναπροσπαθήσει να ανατρέψει τον Bashar al-Assad.

Εάν το ΝΑΤΟ υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, για την "υπεράσπιση όλων των συμμάχων", εισάγοντας στρατεύματα στην παράνομη "ζώνη ασφαλείας" της Τουρκίας, θα βοηθήσει αποτελεσματικά ως συνεργός το Ισλαμικό Κράτος.

Τον Μάιο αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ από το 2012, αποκάλυψαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταίροι τους στις χώρες του Κόλπου και η Τουρκία υποστήριξαν το Ισλαμικό Κράτος και σκοπεύουν να ιδρύσουν πριγκιπάτο σαλαφιστών στη Συρία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.