Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ρωσική και συριακή αεροπορία σφυροκοπούν θέσεις των τρομοκρατών σε Χομς και Ντάραα


O συριακός στρατός με τις Δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας και το (PSNS) άρχισαν την επίθεσή τους στον κάμπο του Al-Rastan στα βόρεια της Homs πλαγιοκοπώντας τους τρομοκράτες της Jabhat Al-Nusra και του FSA με καταιγισμό από οβίδες και ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από Jaboureen και Kafr Na’an.
Καθώς ο συριακός στρατός σφυροκοπούσε τις θέσεις των ισλαμιστών η ρωσική πολεμική αεροπορία συνέχιζε την επιχείρησή της που επκεντρώνεται στις πόλεις d’Al-Rastan και Talbieseh που ελέγχει η Al-Qaïda δια της θυγατρικής της Jabhat Al-Nusra.Αυτή η επιχείρηση εντατικοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής καθώς τα ρωσικά μαχητικά «φιλοδώρισαν» τους τρομοκράτες με μια ντουζίνα βόμβες.
 
Στόχος της ρωσικής μηχανής είναι να αποδυναμώσει την Jabhat Al-Nusra σε Talbieseh και Al-Rastan ενώ παράλληλα ο συριακός στρατός ετοιμάζει την αντεπίθεσή τους σε αυτές. Η επίθεση στα βόρεια της Χομς είναι στρατηγικής σημασίας για το συριακό στρατό καθώς ο κάμπος του Al-Rastan βρίσκεται νότια του στρατιωτικού αεροδρομίου της Hama αλλά και της πόλης Homs.( almasdarnews 4/10/15)
Πηγές καλά πληροφορημένες αναφέρουν ότι συριακά μαχητικά έπληξαν θέσεις του FSA της ένοπλης πτέρυγας της συριακής αντιπολίτευσης και του Μετώπου της Νίκης της Jabhat al Nusra σε περιοχές της Ανατολικής Daraa επιφέροντας το θάνατο πολλών τρομοκρατών εκ των οποίων ο ένας ήταν από τους αρχηγούς της al Nusra.Oι πηγές ανέφεραν ότι συριακά μαχητικά χτύπησαν θέσεις της al-Nusra που είναι το παρακλάδι της al-Qaïda και συμμάχων της στην ιστορική πόλη Busra Al-Sham, σκοτώνοντας τρομοκράτες συμπεριλαμβανομένου του τοπικού εμίρη της οργάνωσης που δολοφονήθηκε κοντά στα όρια με την περιοχή της Sweida
 
 Την Πέμπτη οι δυνάμεις του συριακού στρατού σκότωσαν και τραυμάτισαν δεκάδες ξένους τρομοκράτες στην Daraa.O στρατός στοχεύει στρατόπεδα τακφιριστών τρομοκρατών στο χωριό Samlin και στις πόλεις Inkhel και Jassem ΒΔ της ίδιας επαρχίας σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες και καταστρέφοντας τον οπλισμό τους και υλικό.
Ο συριακός στρατός συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις του στόχευσε θέσεις τρομοκρατών της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης ταξιαρχίες « Saif al-Sham στην πόλη Atman, 4km βόρεια της πόλης της Daraaπροκαλώντας τον θάνατο μιας ομάδας αυτών.
 
Πηγή: www.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.