Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ιορδανοί διαδηλωτές καλούν για τερματισμό της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ

Χιλιάδες διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις, καίνε την ισραηλινή σημαία, επικαλούμενοι ισραηλινές "παραβιάσεις" στην Ιερουσαλήμ, καλώντας την κυβέρνηση να καταργήσει τη συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, το οποίο κατηγορούν για τις παραβιάσεις στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις μετά τις εβδομαδιαίες μουσουλμανικές προσευχές, με περίπου 5.000 άτομα στο Αμμάν, όπου έκαψαν μια ισραηλινή σημαία.
«Όχι στη σιωνιστική πρεσβεία στο ιορδανικό έδαφος," φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι συσπειρώθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Ζήτησαν την ακύρωση της συνθήκης ειρήνης του 1994, ανάμεσα σε Ιορδανία-Ισραήλ και κρατούσαν πινακίδες με σύνθημα « η διάλυση της συνθήκης Wadi Araba είναι η απάντηση" στις ισραηλινές "παραβιάσεις" κατά των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ".

Τον περασμένο μήνα ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποίησε ότι οι συγκρούσεις στο Al-Aqsa θα μπορούσαν να έχουν "σοβαρές συνέπειες" και ότι οποιαδήποτε «πρόκληση» στην Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να πλήξει τις σχέσεις μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ.
Το Αμάν απέσυρε τον πρεσβευτή του μετά τις συγκρούσεις εκεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ιορδανική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις «νομικές και διπλωματικές αποφάσεις που " θα μπορούσαν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της «Ισραηλινής επιθετικότητας."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.