Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η συμφωνία Συνεργασίας του Ειρηνικού επιτεύχθηκε

Αυτό που θα ακολουθήσει είναι ο Ομπάμα να προσπαθήσει να περάσει το συντεχνιακό σχέδιο ελέγχου από το Κογκρέσο.

Οι εταίροι συμφώνησαν σχετικά με τις λεπτομέρειες της εταιρικής σχέσης της Συνεργασίας του Ειρηνικού, η οποία είναι περισσότερο γνωστή με την αγγλική της ονομασία, Trans-Pacific Partnership ή TPP.

Αν τελικά εγκριθεί από το Κογκρέσο, η TPP θα επεκτείνει τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Χιλή, το Περού και αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο Ομπάμα είναι ένας έντονος υποστηρικτής της συμφωνίας του «ελεύθερου εμπορίου», αλλά έχει αντιμετωπίσει την έντονη αντίθεση από την αριστερή πλευρά του κόμματός του, ιδίως τα συνδικάτα και τους οικολόγους.

Δημοκρατικοί προεδρικοί υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένου του Donald Trump, αντιτίθενται επίσης στη συμφωνία και το πέρασμα από το Κογκρέσο δεν είναι σίγουρο.

Η FT αναφέρει:

"Μόνο μια χούφτα των Δημοκρατικών υποστηρίζουν την εμπορική πολιτική του Ομπάμα και η υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών είναι απρόβλεπτη, μέσα στο 2016 που είναι έτος εκλογών, κι εξαρτάται από τη στάση των προεδρικών υποψηφίων και τη νέα ηγεσία στο Σώμα. Όπως είναι, η συμφωνία δεν μπορεί να πάει σε ψηφοφορία ενώπιον του Κογκρέσου, μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Οι πιθανότητες της έγκρισης από το Κογκρέσο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τελική διατύπωση σε μια σειρά από διατάξεις, που κυμαίνονται από την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργατικών συνδικάτων, για το αν οι αμερικανικές εταιρείες τσιγάρων θα αντιμετωπίσουν ειδικούς περιορισμούς στις χώρες TPP."

Αν περάσει η συμφωνία θα επιτρέψει στα εταιρικά δικαστήρια να παρακάμψουν το Κογκρέσο και να παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διαδικασία θα είναι απολυταρχική και δεν θα υπάρχει διαδικασία προσφυγής ή έξοδος.

"Σε συσκευασία δώρου προς τον αμερικανικό λαό, που θα ανανεώσει τη βιομηχανία και θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς, η εταιρική σχέση Trans-Pacific είναι ένας δούρειος ίππος," σημείωσε ο Zero Hedge τη Δευτέρα. "Είναι ένα πραξικόπημα από τις πολυεθνικές εταιρείες που έχουν την παγκόσμια υποταγή στην ατζέντα τους. Αγοραστές προσέξτε. Πολίτες προσέξτε. "

Αν θεσπιστεί η TPP η Αμερική θα γίνει χώρα του τρίτου κόσμου.

Η παγκόσμια ελίτ και οι συνεργάτες τους είναι αποφασισμένοι να φτωχύνουν την ανθρωπότητα, να εδραιώσουν τον πλούτο και τη δύναμη τους, να ανανεώσουν και να εκσυγχρονίσουν το φεουδαρχικό σύστημα του Μεσαίωνα.
Η TPP είναι το όπλο της επιλογής τους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.