Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Σουλτς κάλεσε την ΕΕ να συνεργασθεί με τη Ρωσία κατά του ‘ισλαμικού κράτους’


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνεργασθεί με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, για τη συγκράτηση της ‘τρομοκρατικής τρέλας’ του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Αυτό αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως επισημαίνεται.

«Αναφορικά με το ρόλο της Ρωσίας, αυτό είναι κάτι το οποίο έχω συζητήσει με διάφορους συναδέλφους. Η Ρωσία είναι τώρα στη Συρία. Αυτό είναι σαφές σε όλους. Έτσι, πρέπει να συζητήσουμε με τη Ρωσία σχετικά με αυτό και να προσπαθήσουμε να σφυρηλατήσουμε μια κοινή στρατηγική», δήλωσε ο Σουλτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας διεθνής συνασπισμός που θα αντιταχθεί στην τρομοκρατική τρέλα του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Σε αυτόν τον συνασπισμό, σίγουρα θα χρειασθούν το Ιράν και η Ρωσία», είπε ο Σουλτς προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να βοηθήσει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.