Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Οι ΗΠΑ θα καλέσουν την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, χωρίς σύνοδο κορυφής

Σύμφωνα με τη Σκοπιανή εφημερίδα Vecer, η επιμονή των ΗΠΑ να προσκαλούν την ΠΓΔΜ σε διεθνείς συναντήσεις με το συνταγματικό όνομά της, που έγινε θέμα την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, αποτελεί εμπόδιο για την ελληνική διπλωματία, αλλά είναι επίσης ενδεικτική της πολιτικής των ΗΠΑ, εδώ και πολλά χρόνια.

"Σύμφωνα με την Ελληνική Καθημερινή, η Βοηθός Υφυπουργός για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Victoria Nuland, ασκεί μεγάλη επιρροή στην αμερικανική πολιτική, των ΗΠΑ."

Οι ΗΠΑ απέστειλαν επίσης επιστολές προς τις πρεσβείες της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και τα Σκόπια, επιμένοντας στη λύση της αντιπαράθεσης σχετικά με την ονομασία.

Ανώνυμες διπλωματικές πηγές δήλωσαν στην Σκοπιανή εφημερίδα, ότι οι ΗΠΑ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσκληθεί η ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς ανοιχτή σύνοδο κορυφής, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα και θα κάνει την Αθήνα να προβάλει βέτο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.