Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


του Βασίλη Καπούλα 

Oχτώ στόχοι του ISIS χτυπήθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ενώ η ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε είκοσι αεροπορικές επιδρομές ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δίνοντας στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο από τους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων των ισλαμιστών.

Καταστράφηκαν αποθήκες οπλισμού, κέντρα επιχειρήσεων και καταφύγεια των ισλαμιστών από βόμβες διάτρησης.

Ρωσία, Συρία, Ιράν, Ιράκ και Χεζμπολάχ έχουν δημιουργήσει στη Βαγδάτη ένα κέντρο επιχειρήσεων για να συντονιστεί η μάχη εναντίον των ισλαμιστών του ISIS και των υπόλοιπων τρομοκρατικών ομάδων.

Το επιχειρησιακό αυτό κέντρο έχει ανώτερους αξιωματούχους από όλες τις προαναφερόμενες χώρες ενώ κύρια λειτουργία του είναι η συλλογή, επεξεργασία, ανάλυση και ταχύτατη διανομή των πληροφοριών στις ένοπλες δυνάμεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή!

Ταυτόχρονα, Ρώσοι Πεζοναύτες και Συριακός στρατός μαζί με τις δυνάμεις εθνική αυτοάμυνας και την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά έχουν επανδρώσει ένα κέντρο επιχειρήσεων μέσα στο Slunfeh, στην Ανατολική Λαττάκεια, στο Masyaf, στην ανατολική Tartous και στο Ras Al-Bassit, στη Λαττάκεια.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Συριακού στρατού, 2.800 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί από τη βάση τους στο Slunfeh επιτρέποντας στους Ρώσους Πεζοναύτες και στον ιρανικό στρατό να χτίσουν οχυρώσεις στη πόλη που κοιτάζει προς το Al-Ghaab Plains.

Οι Ρώσοι Πεζοναύτες και το σώμα των Ιρανών Φρουρών αντικαθιστούν το Συριακό στρατό στο Slunfeh για δύο λόγους:

Οι ισλαμιστές μπορούσαν να περάσουν μέσω του Slunfeh αν ήθελαν να μπουν στη Λαττάκεια από τις πεδιάδες του Al-Ghaab Plains ενώ τώρα θα πρέπει αν περάσουν από τις ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις.

Η παρουσία τους στη Λαττάκεια είναι μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τους ισλαμιστές ότι "μέχρι εδώ ήταν"!

Το Ras Al-Bassit είναι ακόμη ένα σημαντικό μέρος στο οποίο αμύνεται η 4η μηχανοκίνητη Mεραρχία στη βόρεια Συρία. Οι Ρώσοι πεζοναύτες και οι ιρανικές δυνάμεις που είναι στο Ras Al-Bassit θα πρέπει να περάσουν από την Αρμενική πόλη του Kassab στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, ακόμη μια ξεκάθαρη προειδοποίηση για τους ισλαμιστές.

Τέλος, στη πόλη Masyaf στην ανατολική Ταρτούς βρίσκεται το αρχηγείο των Εθνικών Δυνάμεων Άμυνας με 12-16.000 στρατό.

Ανατολικά της Masyaf βρίσκονται οι χριστιανικές πόλεις των Al-Sqaylabiyah και Mhardeh. Αυτές οι δύο πόλεις αν και βρίσκονται υπό την επίθεση της Αλ Κάιντα και της Jabhat Al-Nusra παρόλα αυτά απόκρουσαν κάθε επίθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις οχυρώνουν την Masyaf για να εξοντώσουν κάθε ισλαμιστή που θα θέλει να μπει στη Ταρτούς.




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.