Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

«Πότε θα πάρω το σπίτι και το αυτοκίνητό μου;» Μετανάστες στην Αυστρία κάνουν απεργία πείνας απαιτώντας χρήματα



Οι παράνομοι μετανάστες στη Γερμανία αισθάνονται ότι δικαιούντια σπίτια και αυτοκίνητα, σύμφωνα με το άρθρο της Dachauer Rundschau.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και ιδέες όταν έρχονται εδώ. Συχνά με ρωτούν: «Πότε θα πάρω το σπίτι μου και το αυτοκίνητό μου;» δήλωσε η Ιζαμπέλ Sittner , συντονίστρια των αιτούντων άσυλο, στην εφημερίδα.

Στα μέσα Οκτωβρίου οι μετανάστες της Συρίας κατέθεσαν μήνυση εναντίον της πολιτειακής κυβέρνησης στο Βερολίνο απαιτώντας την άμεση πρόσβαση σε στέγαση και τα οφέλη, που δικαιούνται.

Η Γερμανία προσπαθεί να επεξεργαστεί την πλημμυρίδα των μεταναστών και έχει προτείνει τη θέσπιση ζωνών διέλευσης στα σύνορά της.

Στο αυστριακό κράτος της Καρινθίας, παράνομοι μετανάστες έκαναν απεργία πείνας και απαίτησαν να τους δώσουν 2000€ στον καθένα για ένα μήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Unzensuriert.at, μια αυστριακή διαδικτυακή πύλη.

Απεργοί πείνας

Ο Christian Ragger, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας της Καρινθίας, είπε ότι οι μετανάστες έχουν παρανοήσει κάποια πράγματα σχετικά με την Αυστρία και τη Γερμανία.

Το 2012 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο παροχών ως αποδέκτες της πρόνοιας της χώρας.

Τα γερμανικά κρατίδια και οι δήμοι δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν τα τρόφιμα, τις προμήθειες, τα προσωπικά χρηματικά βοηθήματα, την αστυνόμευση, την εκπαίδευση, τη φροντίδα των παιδιών, και τα οικονομικά καταλύματα.

«Οι πρόσφυγες, όπως ακριβώς και οι άλλοι κάτοικοι, χρειάζονται ένα επίπεδο ζωής, και πρόσβαση στα σχολεία της πόλης και τους παιδικούς σταθμούς.»

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αρνηθεί ότι συζητά με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα «φόρο αλληλεγγύης» για να πληρώσει για τη μαζική και άνευ προηγουμένου εισροή μεταναστών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.