Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Οι εφιαλτικές συνέπειες του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους που έρχεται

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις συζητήσεις που διεξάγονται έπειτα απο την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρει για την συνάντηση: «συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους – Εκκλησίας, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».
Επίσης, αναφέρει: «ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους».

Εμείς αναρωτιόμαστε ποιός θα πληρώνει τους μισθούς των ιερέων;

Ποιός θα δίνει τις συντάξεις στους ιερείς;

Μήπως θα γίνει αυτό το οποίο είχε πει ο Τάσος Κουράκης, που διατύπωνε την άποψη, της κατάργησης της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος, στο συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», που διοργάνωνε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης;
Συμπλήρωνε μάλιστα την άποψη του με το ότι: να επιβληθεί ειδικός φόρος, ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία από όσους πολίτες δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, ούτως ώστε να πληρώνονται οι Ιερείς.

Εφόσον πετύχουν τα σχέδια του και γίνει ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους, το κράτος θα σταματήσει να λειτουργεί στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Μήπως ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και οι κινήσεις γίνονται με ... χειρουργική ακρίβεια;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.