Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

«Check mat»: Ο ιδιοφυής ελιγμός του Πούτιν στην Συρία

Με τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση σε εξέλιξη στη Συρία, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει "μπει στο παιχνίδι". Τώρα, η ΕΕ εξετάζει το ζήτημα των ρωσικών κυρώσεων από άλλη οπτική γωνία, τονίζει ο καθηγητής Herfried Munkler στην Die Presse.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επιτύχει «ιδιοφυΐα ελιγμών» στη Συρία, η οποία τον οδήγησε έξω από την απομόνωση, αναφέρει ο Γερμανός πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, Herfried Munkler, στην Die Presse.

«Από τότε – επιχείρηση στη Συρία - η ΕΕ έχει εξετάσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από μια άλλη οπτική γωνία. Λαμβάνοντας υπόψη τη Ρωσία ως στρατηγικό αντίπαλο, η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματά της στα νοτιοανατολικά και στο νότο», τόνισε ο καθηγητής.

Αυτό ήταν σαφές πριν, αλλά τώρα έχει γίνει φανερό εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης των προσφύγων, πρόσθεσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «όλα έχουν το τίμημά τους». Σύμφωνα με τον Munkler, εάν η Ρωσία αναπτύξει τη στρατιωτική συμμετοχή της στη Συρία μπορεί αυτό να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.