Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Ορθόδοξος Οικουμενική Σύνοδος θα γίνει επειδή έτσι είχε διατάξει η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, για να αποφασίσουν την προαποφασισμένη διάλυση της Ορθοδοξίας.


Η Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που πραγματοποιήθηκε στο προάστιο της Γενεύης, Σαμπεζύ, από 21 – 28 Ιανουαρίου 2016 πιστοποίησε την γνησιότητα του υπερμνημονίου που πολλοί αμφισβητούν λόγων των «ακραίων» άρθρων του. Το υπερμνημόνιο που κυκλοφορεί δεν διαψεύστηκε, αλλά τώρα η ορθόδοξος σύναξη της Γενεύης επιβεβαιώνει την εγκυρότητά του με δύο τρόπους.

Πρώτος τρόπος. Γράφει το επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 27 Ιανουαρίου 2016 στην Γενεύη: «Οἱ Προκαθήμενοι ἐπεβεβαίωσαν τήν ἀπόφασιν αὐτῶν νά συγκληθῇ ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος. Αὕτη θά πραγματοποιηθῇ εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἀκαδημίαν τῆς Κρήτης ἀπό
16ης ἕως 27ης Ἰουνίου 2016».

Γράφει αντίστοιχα το υπερμνημόνιο, το οποίο υπεγράφη στο Στρασβούργο στις 25 – 29 Ιουνίου 2014, στην παράγραφο 15Α: «Οι ως άνω συμφωνίες όπως επικυρωθούν από της Οικουμενικής Συνόδου της χριστιανορθοδόξου εκκλησίας, από 19.6.2016 έως 9.7.2016».

Οι ημερομηνίες σύγκλισης της Οικουμενικής συνόδου των δύο κειμένων συμπίπτουν! Όρισαν οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι την σύναξή τους το διάστημα που είχε προαποφασισθεί, βάσει του υπερμνημονίου, πριν από ενάμιση χρόνο ακριβώς.

Δεύτερος τρόπος. Στο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσέξετε τις λέξεις, γράφει : «Οἱ Προκαθήμενοι ἐπεβεβαίωσαν τήν ἀπόφασιν αὐτῶν». Δηλαδή, μας λέει το Πατριαρχείο ότι οι Προκαθήμενοι «επιβεβαίωσαν την απόφασή τους» και όχι ότι «αποφάσισαν». Δεν αποφάσισαν την σύγκληση της συνόδου διότι αυτό είχε προαποφασιστεί και αυτοί απλά επιβεβαίωσαν την απόφασή τους.

Με τους δυο αυτούς τρόπους το Πατριαρχείο επιβεβαιώνει το υπερμνημόνιο από το οποίο αναφέρονται μερικά, επαναλαμβάνω, μερικά από τα επερχόμενα που θα γίνουν. Αυτά είναι: Αποδοχή των πρωτείων του Πάπα, κατάργηση του αβάτου του Αγίου όρους και ίδρυση μοναστηριών άλλων θρησκειών σ’ αυτό, απόδοση του Παναγίου Τάφου του Χριστού σε ΟΗΕ, UNESCO, Βατικανό και Πατριαρχείο Ρωσίας, απόσυρση της Ορθοδόξου εκκλησίας από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα επιτραπούν οι διενφυλικοί γάμοι (διενφυλικοί, νέα λέξη, γάμοι είναι μεταξύ αυτών που άλλαξαν φύλο με ιατρική επέμβαση), αφαίρεση των τέμπλων από τους ιερούς ναούς, απαγόρευση του όρθρου και των αγρυπνιών στους ιερούς ναούς, κατάργηση των ράσων εκτός των ναών, των γενίων και των μαλλιών των ιερέων, κατάργηση των ψαλτών, κατάργηση αντισημιτικών αγίων και αντισημιτικών ύμνων, και άλλα πολλά, τα οποία επικυρώθηκαν στο Στρασβούργο, στις 25 – 29 Ιουνίου 2014, από τους:

· Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ

· Εκπρόσωπο Κυβερνήσεως Ελλάδος, Υπουργού Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος

· Εκπρόσωπο Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ικονίου Θεόκλητος

· Από Εκπρόσωπο Αγίου Όρους, Ηγούμενο Αγίου Όρους Εφραίμ

· Εκκλησία και Κράτος Κύπρου, Επίσκοπος Τριμυθούντος Βαρνάβας, Μητροπολίτη

Μόρφου Νεόφυτος

· Δια το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος

· Δια το πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Αρχιεπίσκοπος Τριπόλεως Βασίλειος

· Δια το πατριαρχείο Αντιοχείας, Αρχιεπίσκοπος Τριπόλεως Ηλίας


· Δια όλες τις Σλαβικές Χριστιανορθοδόξους Εκκλησίες και της Ρωσικής Κρατικής

Οντότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκι Ιλλαρίωνας

· Δια το Βατικανό, Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ


Όλοι αυτοί έχουν δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθούν όλα όσα έχουν αποφασίσει, και έχουν δεσμευτεί έναντι των διαδόχων τους αλλά και έναντι των κυβερνήσεων των χωρών τους. Είναι γραμμένα στο υπερμνημόνιο: «Δεσμευόμαστε και για τους όποιους διαδόχους ημών να εφαρμόσουν τις ανωτέρω μεταρρυθμίσεις» καθώς επίσης στην Β’ Συμπληρωματική Δήλωση του υπερμνημονίου γράφει: «Οι ανωτέρω χριστιανορθόδοξες εκκλησίες δεσμεύουν και τα κράτη στα οποία ανήκουν να
εφαρμόσουν τις ανωτέρω μεταρρυθμίσεις». Οπότε όταν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν αυτές τις αλλαγές για την θρησκεία να μην αναρωτιέστε γιατί δεν αντιδρά η εκκλησία. Οι ηγέτες της εκκλησίας έχουν ήδη συναινέσει. Και όχι μόνο αυτό, οι εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι χαίρονται γι αυτά που κάνουν. Γράφει το υπερμνημόνιο στην Δ’ Συμπληρωματική Δήλωση: «Προχωρούμε στην μεταμόρφωση κρατικών – εκκλησιαστικών μορφών αυτοδιοικήσεως και χαιρόμεθα για αυτό, διότι αλλάζουμε όλες τις εκκλησιαστικές και κρατικές μορφές. Πλέον περάσαμε στη Νέα Εποχή και από 1.5.2016 θα εισαχθούμε στην Νέα Εποχή και στην Νέα Κατάσταση».

Για το τέλος θα παραθέσω προς σύγκριση και σκέψη τα παρακάτω κείμενα.Γράφει το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Ἐπί τῷ σκοπῷ τούτῳ οἱ Προκαθήμενοι ταπεινῶς ἐπικαλοῦνται τήν χάριν καί εὐλογίαν τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ καί ἐκζητοῦν τάς θερμάς προσευχάς τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας, κληρικῶν καί λαϊκῶν, κατά τήν περίοδον τήν ὁδηγοῦσαν πρός τήν Ἁγίαν καί Μεγάλην Σύνοδον καί κατά τήν διάρκειαν τῶν ἐργασιῶν αὐτῆς». Βλέπουμε ότι οι Προκαθήμενοι «επικαλούνται» τον Θεό αλλά δεν προσεύχονται στον Θεό, ζητάνε όμως, προς βοήθεια, τις θερμές προσευχές του κλήρου και λαού για όλο το μεσολαβούν διάστημα, από τώρα μέχρι την Οικουμενική Σύνοδο, διότι γνωρίζουν τι εξαναγκαζόμενοι πράττουν και τι έρχεται. Αλλά πώς να προσευχηθούν στον Θεό και τι να Του πούνε όταν στο υπερμνημόνιο δια των εκπροσώπων τους έχουν υπογράψει ότι: «Προσευχόμεθα και πάλι πολλάκις στον ένα Θεό και έναν άνθρωπο ίνα φανερωθεί στον Κόσμο για να λύσει όλα τα προβλήματα του πλανήτη». Δηλαδή προσεύχονται να έρθει ο «ένας άνθρωπος». Ο «ένας άνθρωπος» γι αυτούς δεν ήρθε ακόμη στην Γη, τον περιμένουν.

Τα ισχυρά κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Όπως η Ελλάς εφθάρη από τους ηγέτες της έτσι θα φθαρεί και η Ορθοδοξία. Οι ηγέτες της Ορθοδοξίας έχουν ήδη αποφασίσει την διάλυσή της, αυτοί την ονομάζουν «μεταρρύθμιση», με σκοπό να ενταχθεί το υπόλοιπο της ορθοδοξίας ως θρησκευτικό τμήμα της πανθρησκείας. Ελληνικέ λαέ… είσαι μόνος. Εσύ κι ο Θεός.

Χρήστος Μαντζιάρης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.