Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ομπάμα προδίδει τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ

sealsΟ Sean Matson, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ενεργό δράση ως Νavy Seal, δήλωσε ότι στο στρατό του πήραν μέτρα για το κεφάλι του τέσσερις φορές - κάθε φορά πριν από στρατιωτική επιχείρηση - με σχέδιο να του παράσχουν ένα πιο προηγμένο βαλλιστικό κράνος.

Αλλά το νέο κράνος δεν ήρθε ποτέ. Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην Αφρική, ο Matson και έξι από τους συναδέλφους του Seals ξόδεψαν από περίπου $ 900 για αναβαθμισμένα κράνη που είχαν φώτα, συσκευές επικοινωνιών και τις μπαταρίες που απαιτούνταν για τις αποστολές τους.

"Δεν υπήρξε ποτέ μια σαφής λύση σε αυτό, έτσι τα παιδιά πήγαιναν έξω ξόδευαν $ 800- $ 900 για τα δικά τους βαλλιστικά κράνη," δήλωσε ο Matson, ο οποίος είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στρατιωτικών παροχών Matbock.

Κορυφαία στρατεύματα, όπως οι ειδικές δυνάμεις Navy Seals αναγκάζονται όλο και περισσότερο να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν βασικό στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως κράνη, συσκευές παγκόσμιου εντοπισμού θέσης και ιατρικές προμήθειες, σύμφωνα με τον Matson και άλλους που ασχολούνται με ανεπίσημο δίκτυο προσφοράς από πολιτικής πλευράς στο στρατό, το οποίο ήρθε στο Καπιτώλιο.

Σπίτι νομοθέτες έχουν λάβει ενημέρωση και είπαν ότι θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Άμυνας Ash Carter.

"Αυτά τα παιδιά υποθέτουμε ότι έχουν τα καλύτερα εργαλεία όλη την ώρα", δήλωσε ο Ντάνκαν Χάντερ, βετεράνος στο Σώμα των Πεζοναυτών.

Ο Hunter είπε ότι στρατιώτες ειδικών δυνάμεων τον πλησίασαν και διαμαρτυρήθηκαν για την αδυναμία να πάρουν αναγκαία υλικά και να ερευνήσει το θέμα.

Πολλές μεμονωμένες περιπτώσεις δείχνουν ένα συστημικό πρόβλημα στην αλυσίδα εφοδιασμού του στρατού, αλλά υπάρχει ένα τυφλό σημείο μεταξύ των υπευθύνων του Υπουργείου Άμυνας και των στρατευμάτων που χρειάζονται τα εργαλεία και τα εφόδια, δήλωσε.

«Ήταν αδύνατο για μένα να μάθω πώς τα χρήματα που έπρεπε να πάρουν σταμάτησαν και γιατί δεν πηγαίνουν προς τα κάτω εκεί που έπρεπε να πάνε», είπε.

Συχνά, η απάντηση φαίνεται να είναι από ψηλά ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα στον προϋπολογισμό ή ότι ο εξοπλισμός έχει εγκριθεί αλλά δεν είναι διαθέσιμος από τους προμηθευτές.

"Καλό είναι να γνωρίζουμε πού είναι το πρόβλημα, αλλά [τα ζητήματα αυτά] είναι πολύ βαθιά», είπε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.