Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Πως Πούτιν-Καντίροφ οδηγούν το ISIS σε κυνήγι μαγισσών…


Μια δήλωση του αμφιλεγόμενου για τις μεθόδους διακυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, μουσουλμάνου το θρήσκευμα, Ραμζάν Καντίροφ, εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει με ψυχολογική επιχείρηση με στόχο το αυτοαποκαλούμενο ως «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία και το Ιράκ…

Ο Καντίροφ υποστήριξε, ότι κατάσκοποι από την Τσετσενία έχουν σταλεί με στόχο να διεισδύσουν στο ΙΚ με στόχο να βοηθήσουν τη ρωσική Αεροπορία να εξουδετερώσει την επικίνδυνη οργάνωση: «Είναι καιρός να μιλήσουμε γι αυτούς οι οποίοι, από το έδαφος αυτό, διασφαλίζουν με κίνδυνο τη ζωή τους την επιτυχία της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας», ανέφερε ρεπορτάζ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Rossiya 1, με τον ισχυρό άνδρα της Τσετσενίας να μιλά από κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων στη Δημοκρατία.

Ο Καντίροφ υποστηρίζει ότι έστειλε στη Συρία τους καλύτερους άνδρες του, συμπληρώνοντας ότι το δίκτυο των κατασκόπων συγκεντρώνει πληροφορίες για τον αριθμό και την ταυτότητα των μαχητών του ΙΚ, ενώ παίζει ρόλο στην αναγνώριση και καταγραφή των συντεταγμένων των στόχων για τη ρωσική Αεροπορία. Ρωσικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των μαχητών από τις Δημοκρατίες του Καυκάσου που πολεμούν στις τάξεις του ISIS σε 2.900 άτομα.


Και συνέχισε: «Δυστυχώς έχουμε απώλειες. Αλλά ήξεραν πού πήγαιναν. Πήγαν εκεί για να μπορούμε στη συνέχεια εμείς να ζούμε ειρηνικά στο έδαφος της δημοκρατίας της Τσετσενίας και σε όλη τη Ρωσία», με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να αρνείται να σχολιάσει τις δηλώσεις Καντίροφ.

Μπορεί τον Δεκέμβριο το ΙΚ να είχε μεταδώσει το βίντεο της εκτέλεσης ενός άνδρα τον οποίο παρουσίαζε ως Ρώσο από την Τσετσενία που εργαζόταν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με τον Καντίροφ να αρνείται ότι επρόκειτο για κατάσκοπο, η δήλωση όμως αυτή επιχειρεί να μετατρέψει την κατάσταση σε «όπλο» για τη ρωσική πλευρά…

Παραδεχόμενος δημόσια την παρουσία Τσετσένων πρακτόρων στη Συρία, ο Καντίροφ «πετάει το μπαλάκι» στο ISIS, που θα πρέπει να ψάξει και να εξουδετερώσει το τσετσενικό δίκτυο κατασκόπων, εάν αυτό υπάρχει. Με απλά λόγια, όλοι οι προερχόμενοι από την Τσετσενία και τον Καύκασο μαχητές, από φανατικοί ισλαμιστές μετατρέπονται σε εν δυνάμει ύποπτοι!

Δηλαδή, με τη δήλωση αυτή Ρώσοι και Καντίροφ επιχειρεί να οδηγήσει την ηγεσία του «Ισλαμικού Κράτους» σε κυνήγι μαγισσών και εσωτερική αποσταθεροποίηση, ενώ είναι βέβαιο ότι η αναζήτηση κατασκόπων θα οδηγήσει σε στοχοποίηση και «αθώων». Είναι μια έξυπνη ενέργεια που στόχο έχει να σπείρει τον φόβο στο εσωτερικό των μαχητών του «χαλιφάτου» και εν τέλει την αποσύνθεση εκ των έσω…
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.