Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Wikileaks: Έγγραφα δείχνουν ότι η NSA κατασκόπευε τους ηγέτες του κόσμου για λογαριασμό μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών


Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται από το Wikileaks αυτή την εβδομάδα, η NSA κατασκόπευε πολλούς ηγέτες του κόσμου για λογαριασμό των εταιρειών πετρελαίου.
Τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι η NSA κατασκόπευε τις κατ 'ιδίαν συναντήσεις των ηγετών του κόσμου, όπως του επικεφαλής του ΟΗΕ Ban Ki-Moon, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και άλλων Ευρωπαίων πολιτικών.

Η συζήτηση μεταξύ του Μπαν Κι-Μουν και της Μέρκελ αφορούσε την περιβαλλοντική ρύπανση και τον αντίκτυπο που είχαν τα ορυκτά καύσιμα για το περιβάλλον, και σύμφωνα με το δελτίο WikiLeaks, η NSA άκουγε με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

«Σήμερα δείξαμε ότι οι ιδιωτικές συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν για το πώς να σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή έχουν υποκλαπεί από μια χώρα με πρόθεση την προστασία των μεγαλύτερων εταιρειών πετρελαίου της", δήλωσε ο ιδρυτής της WikiLeaks Julian Assange σε μια δήλωσή του.

«Έχουμε ήδη δημοσιεύσει παραγγελίες της Χίλαρι Κλίντον σε διπλωμάτες των ΗΠΑ να κλέψουν το DNA του Γενικού Γραμματέα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπογράψει συμφωνίες με τον ΟΗΕ, ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια τέτοια συμπεριφορά κατά του ΟΗΕ - πόσο μάλλον του Γενικού Γραμματέα της. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του ΟΗΕ, γιατί αν ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να στοχευθεί χωρίς επιπτώσεις, τότε ο καθένας, από παγκόσμιος ηγέτης μέχρι οδοκαθαριστής, είναι σε κίνδυνο ", πρόσθεσε.

Αυτές οι νέες αποκαλύψεις εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την επιρροή που έχουν στοιχεία εντός της βιομηχανίας του πετρελαίου σε κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η NSA.
Δεν αποκαλύφθηκε ποια εταιρεία ήταν υπεύθυνη, ούτε αν κατέβαλε χρήματα, όλα αυτά τα στοιχεία προφανώς διατηρούνται "off the record".

Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι η πρώτη φορά που στρατιωτική υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει αναλάβει δράση για λογαριασμό εταιρειών των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση, σε ολόκληρο τον πλανήτη, για πολλές δεκαετίες, όπως τεκμηριώνεται αε πολλές περιπτώσεις ανατροπής δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών που δεν ήταν συνεργάσιμοι με τα εταιρικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.