Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κραυγή απόγνωσης από τη Γαλλία: Παραβιάζεται η ιδιωτική μας ζωή – Κάμερες που μιλούν, διατάζουν τους πολίτες


Μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Γαλλικής Ριβιέρας, παρότι έχει σχεδόν μηδενικό ποσοστό εγκληματικότητας… γίνεται ο πρώτος δήμος της χώρας που εγκαθιστά «ομιλούσες» κάμερες ασφαλείας στους δρόμους, γεγονός που δείχνει ότι η αιτία τοποθέτησής τους δεν είναι η ασφάλεια αλλά η παρακολούθηση.

Θα κάνουν δήθεν «παρατήρηση» σε όσους παρκάρουν παράνομα ή πετούν σκουπίδια στους δρόμους.

Η Mandelieu-la-Napoule είναι πόλη εκατομμυριούχων, περισσότερο γνωστή για τις απομονωμένες βίλες και τα πολυτελή πάρτι σε πισίνες. Ζουν εκεί 22.000 κάτοικοι. Πλέον η πόλη δέχεται επικρίσεις από τους ακτιβιστές, για την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας που διαθέτουν και μεγάφωνο.

Η εφημερίδα «Telegraph» αναφέρει πως οι Γάλλοι αντιστέκονται στην εκτεταμένη χρήση καμερών ασφαλείας στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας αυτό το φαινόμενο ως εισβολή στην ιδιωτική ζωή. Η προσθήκη μεγάφωνου μάλιστα ξεπερνά τα όρια.

Βέβαια, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ίσως η Νέα Τάξη πείσει τους Γάλλους να δεχθούν πολύ περισσότερα, συμπληρώνουμε εμείς.

«Μεγάλος αδελφός στο Mandelieu», σχολίασε ο Ζαν Μαρί Μονταλί της Le Parisien.
Η Κοραλί, μία νεαρή μητέρα που άκουσε μία φωνή από ψηλά να την προειδοποιεί να μην παρκάρει σε στάση λεωφορείου δήλωσε ότι θα προτιμούσε να της το έλεγε αυτό ένας άνθρωπος, ένας αστυνομικός.

«Είναι απαίσιο. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί βρίσκουν πολλές δικαιολογίες, όπως η τρομοκρατία, για να μας ελέγχουν. Οι ελευθερίες μας περιορίζονται ολοένα και περισσότερο», δήλωσε από την πλευρά της η 22χρονη Μεϊβέν Λεσάζ.

Αντιλαμβάνεστε ότι σιγά-σιγά ο πλανήτης διολισθαίνει προς την απόλυτη δικτατορία με τον ένα ηγέτη στον κορυφή!

Κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί. Ήδη εδώ και 20 περίπου χρόνια υπάρχουν κάμερες που έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν την ταυτότητα προσώπων. Η τεχνολογία βέβαια προχωράει και σιγά-σιγά γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας, έτσι ώστε να τις συνηθίζουμε.

Οι κάμερες με φωνή ενδέχεται σταδιακά να δίνουν παραγγέλματα για το πως πρέπει να βαδίζουμε στον δρόμο, πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε και πολλά άλλα.

Την ίδια ώρα, το λεγόμενο face control θα εντοπίζει πρόσωπα και θα στέλνει τις πληροφορίες, όπου πρέπει. Οι εταιρείες που ετοιμάζουν τα λογισμικά για τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου ξεκαθαρίζουν ότι αυτά θα αναγνωρίζονται ακόμα και κάτω από μεταμφίεση ή πλαστική χειρουργική.
 
 
Πηγή: http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.