Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κίνηση ματ από Πούτιν: Έστειλε στη Δούμα το προσχέδιο νόμου για τη δημιουργία της Εθνικής Φρουράς

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, τις οποίες συνηθίζει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, στάλθηκε στη Δούμα το προσχέδιο νόμου για τη δημιουργία της ρωσικής Εθνικής Φρουράς. Η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας θα περιλαμβάνει Δύναμη Ταχείας Επέμβασης η οποία θα μπορεί να αναπτύσσεται ταχύτητα σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα εκάστοτε προβλήματα. Η νέα αυτή δύναμη θα είναι διοικητικά ανεξάρτητη από τους άλλους κλάδους του στρατού της Ρωσίας (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Στρατηγικές Δυνάμεις), αποτελώντας έτσι στην ουσία ένα πέμπτο κλάδο του στρατού για άμεση εσωτερική, περιφερειακή και παγκόσμια επέμβαση.

Η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας θα έχει 430.000 προσωπικό, περίπου δηλαδή το 25% των συνολικών ΕΔ και των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της Ρωσίας. Συγκεκριμένα 200.000 περίπου θα είναι ο Στρατός του υπουργείου Εσωτερικών και 150-200.000 οι δυνάμεις άμεσης επέμβασης και ταχείας ανάπτυξης στο εσωτερικό της χώρας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Εθνική Φρουρά θα υπάγεται απευθείας στον Πούτιν, ενώ παράλληλα θα έχει στη διάθεση της κάθε είδους οπλισμό, από μαχητικά αεροσκάφη μέχρι πυροβολικό. Τέλος λέγεται ότι η Εθνική Φρουρά θα συμμετέχει και σε διεθνείς επιχειρήσεις για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στις εκάστοτε περιοχές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.