Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε




Το πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε αναμένεται να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε θεματικό πάρκο στις ΗΠΑ, που θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούλιο.

Την ιδέα είχε ο Κεν Χαμ, πρόεδρος του χριστιανικού οργανισμού «Answers in Genesis» (απαντήσεις στη «Γένεση»), που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου στο Κεντάκι.

Το κόστος για να φτιαχτεί το τεράστιο αυτό πλοίο φτάνει τα 90 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στις ΗΠΑ, φιλική προς το περιβάλλον, με το μήκος του να φτάνει τα… 155 μέτρα και το ύψος του τα 24!

Ο Χαμ, φυσικά, σκοπεύει να γεμίσει την Κιβωτό. Εκεί θα υπάρχουν ομοιώματα του Νώε και όλης του της οικογένειας, ενώ η μεγάλη πρόκληση για το δημιουργό, είναι για το αν θα χωρέσουν μέσα όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, σε ένα ιδιότυπο, για τα σημερινά δεδομένα, ζωολογικό κήπο.

Στόχος του χριστιανικού αυτού πάρκου, πέρα από το να κλέψει τις εντυπώσεις και να σπάσει τα ρεκόρ, είναι να μάθει τους επισκέπτες του τα πάντα για τη Βίβλο και δει ο κόσμος πόσο ευφυής ήταν ο Νώε.

Με 16.000 επισκέπτες που θα μπορεί καθημερινά να δεχτεί, όλο και κάτι θα βάλει στην τσέπη του!




 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.