Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ 2016


ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ 2016: ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT. Πανικός των Διεθνιστών-Πλουτοκρατών για τις λαϊκές μαζικές εξεγέρσεις που σαρώνουν τη Δύση.

Η μυστικοπαθής Λέσχη Μπιλντερμπεργκ, που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα στην Δρέσδη της Γερμανιας, θα συζητήσει πώς να αποτρέψει τον Ντοναλντ Τραμπ από το να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, την πιθανότητα μαζικών λαϊκών εξεγέρσεων ως αποτέλεσμα της ακραίας ανισότητας του πλούτου, την κρίση των λαθρομεταναστών, καθώς και το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).

Η σημαντική συνάντηση που επηρεάζει τα παγκόσμια γεγονότα, μεταξύ τραπεζιτών, πολιτικών, των επικεφαλείς των ΜΜΕ, και των επικεφαλείς των επιχειρήσεων-πολυεθνικών, ανακοίνωσε την επίσημη λίστα συμμετεχόντων και την ατζέντα συνομιλιών τους για το 2016.

Ως συνήθως η ατζέντα των θεμάτων των συζητήσεων που ανακοινώνουν είναι πολύ αόριστη και αφορά:

· Τρέχοντα γεγονότα
· Κίνα
· Ευρώπη: μετανάστευση, ανάπτυξη, μεταρρύθμιση, όραμα, ενότητα.
· Μέση Ανατολή
· Ρωσία
· Αμερικάνικο πολιτικό σκηνικό, οικονομία: Ανάπτυξη, Χρέος, μεταρρυθμίσεις
· Κυβερνο-Ασφάλεια
· Γεωπολιτική στις ενεργειακές και εμπορικές τιμές
· Πρεκαριάτο και μεσαία τάξη
· Τεχνολογικές καινοτομίες

Μολαταύτα μπορούμε να εκμαιεύσουμε από την ατζέντα και μέσω κάποιων από των ονομάτων των συμμετεχόντων, το τι ακριβώς θα συζητήσει η Λέσχη με πιο λεπτομέρεια.

Η συμμετοχή του Αντι-Τραμπ (Anti-Trump) γερουσιαστή Lindsey Graham είναι ένα σαφές σημάδι ότι η Μπιλντερμπεργκ θα σχεδιάσει τρόπους με τους οποίους θα προσπαθήσει να αποτρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ από το να νικήσει την αγαπημένη υποψήφιο της Λέσχης, Χίλαρυ Κλιντον.

Όπως είχαμε αναφέρει από την περσινή σύνοδο, η Λέσχη Μπιλντερμπεργκ ηταν σίγουρη ότι η Κλιντον θα κέρδιζε εύκολα τους αντιπάλους της, αλλά η αυτό-χρηματοδοτούμενη προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και η δημόσια αντίθεση του σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και με διεθνείς εμπορικές συμφωνίες όπως η NAFTA σοκάρισε τους ελιτιστές της Λέσχης.

Η Μπιλντερμπεργκ προφανώς θα συζητήσει επίσης και το Βρεττανικό – Brexit, δηλαδή το δημοψήφισμα για την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή κάτι τέτοιο απειλεί το μέλλον του ομοσπονδιακού υπερκράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν εξαρχής το «Πνευματικό Παιδί» της Μπίλντερμπεργκ.

Η συζήτηση στην ατζέντα για τους «Πρεκαριάτους και τη Μεσαία Τάξη» σημαίνει επίσης ότι το ισχυρό λόμπυ της Λέσχης προβληματίζεται για το πώς θα εκμεταλλευτεί και θα διαχειριστεί το αναπόφευκτο γεγονός των περισσότερων μαζικών λαϊκών εξεγέρσεων και της πολιτικής αναταραχής στην Δύση, ένα θέμα το οποίο προβλημάτιζε επίσης τους ελιτιστές στην Οικονομική Σύσκεψη του Νταβός το 2015.

Η ορολογία «Πρεκαριάτος» σημαίνει αυτούς τους ανθρώπους που πασχίζουν οριακά να επιβιώσουν στην σημερινή οικονομία και που δεν έχουν μακροχρόνια εισοδηματική ασφάλεια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακραία ανισότητα του πλούτου αυξάνει τις πιθανότητες μαζικών κοινωνικών αναταραχών.

Το πλημμύρισμα της Ευρώπης με τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες, κάτι που έχει οδηγήσει ένα σημαντικό αριθμό Ευρωπαίων ψηφοφόρων στις αγκάλες των εθνικιστικών κομμάτων που τυπικά αντιδρούν στην ευρύτερη (διεθνιστική) ατζέντα της Μπίλντερμπεργκ, θα είναι επίσης ένα σημείο κλειδί για τις συζητήσεις.

Άλλα ενδιαφέροντα ονόματα της λίστα συμμετεχόντων περιλαμβάνουν τον RichardEngel, κύριο ανταποκριτή του καναλιού NBC News.

Φυσιολογικά, μια μυστικοπαθή συνάντηση πάνω από 100 από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, θα ήταν μια πολύ εντυπωσιακή είδηση, αλλά μη περιμένετε να πει την παραμικρή λέξη ο Engel.

Η Μπιλτνερμπεργκ λειτουργεί κάτω από τους κανόνες του Οίκου του Chatham, που σημαίνει ότι κανένα από τα μέλη δεν μπορεί να αποκαλύψει στον κόσμο σχόλια και συζητήσεις που γίνονται μέσα στη Λέσχη.

Αν και –όπως αναφέρθηκε στα Γερμανικά ΜΜΕ- η Γερμανίδα Καγκελάριος Αντζελα Μερκελ αναμένονταν να συμμετείχε στη φετινή σύσκεψη της Λέσχης, παρόλο αυτά το όνομα της δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα συμμετεχόντων.

Μολαταύτα, είναι συνήθης πρακτική για τους Μπιλντερμπερκερς να κρύβουν ονόματα από την επίσημη λίστα, ειδικά ατόμων των οποίων η συμμετοχή τους στη Λέσχη θεωρείτε «πολιτικά ευαίσθητη».

Το INFOWARS.com δημοσίευσε όλη την επίσημη λίστα όσων συμμετέχουν φέτος.

http://www.infowars.com/bilderberg-2016-to-talk-trump-riots-migrants-brexit/

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από Ελληνικής πλευράς, θα συμμετέχουν ο Γιώργος Λογοθέτης ιδρυτικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Libra Group (ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο) και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και στέλεχος της ΤΙΤΑΝ, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΕΒ ΒΙΑΝ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT). 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.