Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η Μαύρη Θάλασσα θα γίνει κόκκινη – Αμερικανικά και ρουμανικά πλοία απέναντι από τις ρωσικές ακτές



Σκληρή προειδοποίηση της Μόσχας

Με στόχο την Ρωσία, ξεκίνησαν την Δευτέρα τα κοινά ναυτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρουμανίας στην Μαύρη Θάλασσα, ανεβάζοντας τε θερμόμετρο και σε εκείνο το σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Οι ασκήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, αποτελούν μέρος της πολυεθνικής επιχείρησης με το βαρύγδουπο όνομα «Ατλαντική Αποφασιστικότητα».

Απέναντι από τις ρωσικές ακτές, θα πάρουν θέσεις «μάχης» το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter, η ρουμανική φρεγάτα «Βασίλισσα Μαρία» και άλλα σκάφη.

Η αντίδραση της Μόσχας ήταν άμεση. Ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η διέλευση του αμερικανικού πολεμικού σκάφους από τον Βόσπορο και η συμμετοχή του στα ναυτικά γυμνάσια δεν έχει την έγκριση της Μόσχας, η οποία θα λάβει, δίχως αμφιβολία, απαντητικά αντίμετρα.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τις κοινές ασκήσεις ΗΠΑ-Ρουμανίας στον Εύξεινο Πόντο, δίχως άλλο, ως εχθρική ενέργεια. Σε περίπτωση μάλιστα που μονιμοποιηθεί η αμερικανική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα, τότε θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις.

Το εν λόγω ζήτημα έχει ήδη τεθεί μέσω ανατολικών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ενόψει της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία, από 8 έως 9 Ιουλίου.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν τολμήσει ακόμα να απειλήσουν οι ίδιοι ευθέως την Ρωσία, έχουν βάλει μπροστά την Ρουμανία, που χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, έχει ήδη προτείνει την δημιουργία μόνιμου στόλου του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, με αποστολή την ανάσχεση της ρωσικής ισχύος.

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής υποστηρίζουν φανατικά αυτή την ιδέα.

Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν αντιληφθεί πως μετατρέπουν τα εδάφη τους σε ενδιάμεσο πεδίο σύγκρουσης Ρωσίας-ΗΠΑ, γεγονός που, σε περίπτωση ξεσπάσματος γενικευμένης σύρραξης, θα τις οδηγήσει στον όλεθρο ακόμα και στον αφανισμό.


Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.