Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πατριαρχείο Βουλγαρίας: «Ή θα τα μετατεθεί η Σύνοδος, ή εμείς δε θα δώσουμε το παρών»


Την απόφαση να μη λάβει μέρος στην Πανορθόδοξη της Κρήτης έλαβε το Πατριαρχείο Βουλγαρίας στην περίπτωση που δε μετατεθεί η τέλεσή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας που συνεδρίασε σήμερα χωρίς απουσίες, προτείνει στο Φανάρι να μετατεθεί η Σύνοδος ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για μελέτη των θεμάτων και των απαραίτητων αλλαγών.

Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για ελλείψεις στο ζήτημα για τις σχέσεις με το σύγχρονο κόσμο, για διαφωνίες αρκετών Αυτοκέφαλων Εκκλησιών σε κείμενα που έχουν ήδη επικυρωθεί, ενώ γίνεται λόγος για χωροταξικό πρόβλημα (το έθεσε και ο Πατριάρχης Μόσχας με επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη), ενώ τέλος ζητείται να ξεκαθαριστεί και το οικονομικό θέμα αφού στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για σημαντικά και αδικαιολόγητα έξοδα.

Και κλείνει η ανακοίνωση πως είτε δε θα γίνει το διάστημα 16-26 Ιουνίου 2016 είτε η Εκκλησία της Βουλγαρίας δε θα δώσει το παρών.

Πλέον, αναμένεται αντίδραση από το Φανάρι, δύο μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη των εργασιών. - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.