Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο χάρτης της ψηφιακής ενημέρωσης στην Ελλάδα


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για το από ποιες πηγές ενημερώνονται οι Έλληνες.

Φαίνεται πως εν έτη 2016 το διαδίκτυο μπήκε για τα καλά (πολύ καλά θα λέγαμε) στη ζωή των Ελλήνων, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα του 5ου ετήσιου Digital News Report του Ινστιτούτου Reuters, το 74% των Ελλήνων ενημερώνονται πλέον από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ενίοτε σχολιάζουν ειδήσεις. Το ποσοστό αυτό αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, σε μία χώρα που οι κάτοικοί της (ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας) δεν ήταν εξοικειωμένοι με το ίντερνετ.



Παράλληλα εξίσου μεγάλη είναι και η δυσπιστία των Ελλήνων ως προς τα ΜΜΕ γενικότερα, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα μόνο ένα απειροελάχιστο 7% πιστεύει πως τα ΜΜΕ είναι και δρουν ανεξάρτητα. Οι Έλληνες που ενημερώνονται στο διαδίκτυο στρέφονται προς καινούργιες ενημερωτικές σελίδες που δημιουργήθηκαν online (digital-born outlets) αντί να επισκέπτονται τις σελίδες των παραδοσιακών brands, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, δείχνοντας παράλληλα την απαξίωσή τους προς την ελληνική τηλεόραση και την ποιότητα των προγραμμάτων της.

 
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.