Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Υπογραφή της πρώτης επίσημης αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κούρδων


Ο Μασούντ Μπαρζανί υποδέχεται τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ (φωτ.: sputnik.news)

Στην καρδιά της αυτόνομης διοίκησης του Κουρδιστάν, στην πρωτεύουσα Ερμπίλ υπογράφεται η πρώτη επίσημη αμυντική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κούρδων. Οι δύο πλευρές εκπροσωπούνται από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ και τον υφυπουργό Ρόμπερτ Γουόρκ.

Στη συμφωνία, που έχει τη μορφή επίσημη πρωτοκόλλου και έχει και πολιτικό σκέλος, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα παρέχουν στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη στις δυνάμεις των Πεσμεργκά.
Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου επισημαίνουν πως οι Κούρδοι αναμένεται να συμμετέχουν στην επικείμενη επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, ως δύναμη υποστηρίξεως και θα είναι από τις δυνάμεις που θα εισέλθουν στην πόλη και άρα θα έχουν λόγο και στη διοίκησή της.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.