Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η ΔΟΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες



Το αποτέλεσμα έφερε η γενική κατακραυγή του κόσμου για την άδικη απόφαση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρόεδρός της Τόμας Μπάκ, δεν έκαναν αποδεκτό το αίτημα για ολική αποβολή ολόκληρης της ρωσικής ομάδας από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο.


Η απόφαση της ΔΟΕ δεν αποκλείει όλους τους αθλητές της Ρωσίας από το Ρίο, αλλά αφήνει στην ευχέρεια των ομοσπονδιών την ατομική τιμωρία τους, όπου κρίνουν ότι χρειάζεται! Αν, δηλαδή, παραδείγματος χάρη υπάρχει αθλητής του στίβου που πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό, τότε υπεύθυνη για την ποινή του θα είναι η IAAF.

Προηγουμένως η εφημερίδα Daily Mail με δημοσίευμά της μίλησε ξεκάθαρα για «γεωπολιτική απομόνωση της Ρωσίας, την οποία επιδιώκουν πλέον απροκάλυπτα oι ΗΠΑ, μέσα από την αθλητική απόφαση που όμως είναι καθαρά πολιτική της ΔΟΕ και αφήνει, εκτός ολόκληρη την ομάδα της Ρωσίας αποκλείοντας την από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου».

Η απόφαση είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει «Τώρα, βλέπουμε μία επικίνδυνη επανάληψη πολιτικών παρεμβάσεων στον αθλητισμό. Ναι, το είδος παρέμβασης έχει αλλάξει, αλλά ο σκοπός είναι ίδιος: Να κάνει τον αθλητισμό ένα όργανο γεωπολιτικής πίεσης για να σχηματιστεί μία αρνητική εικόνα χωρών και λαών. Το Ολυμπιακό Κίνημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ένωση της ανθρωπότητας, μπορεί για άλλη μία φορά να είναι στα πρόθυρα της διάσπασης.

Σήμερα, στο όνομα των αποκαλούμενων “σκανδάλων ντόπινγκ” έγιναν προσπάθειες να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε όλες τις υποθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τους “καθαρούς αθλητές”, με το πρόσχημα ότι προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Οι αθλητές μας περνούν καθημερινά από τα πιο δύσκολα ντόπινγκ κοντρόλ, τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους».

Τέλος, τα ξένα ΜΜΕ ανέφεραν «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο δεν θα είναι το ίδιο χωρός τους Ρώσους». 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.