Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Ιλαρίων: Περιμένουμε τα επίσημα έγγραφα της Συνόδου της Κρήτης


Ο ΙΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα αντιδράσει στα έγγραφα της Συνόδου της Κρήτης που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, και θα περιμένει μέχρι να λάβει τα επίσημα έγγραφα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στο RIA Novosti,.

Στις 15 Ιουλίου Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας αναγνώρισε τη Σύνοδο της Κρήτης ως ένα σημαντικό γεγονός της Εκκλησίας σημειώνοντας ότι παρ 'όλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια Πανορθόδοξη Σύνοδος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει την πανορθόδοξη μορφή των εγγράφων που εγκρίθηκαν από τη Σύνοδο Κρήτης και αποφασίστηκε να παραωθούν προς εξέταση στην Συνοδική Βιβλική και Θεολογική Επιτροπή.

"Είδαμε μόνο τα κείμενα [των εγγράφων που εγκρίθηκαν] στο διαδίκτυο. Εμείς σίγουρα δεν θα αντιδράσουμε επίσημα σε ιντερνετικά δημοσιεύματα"δήλωσε ο μητροπολίτης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ρωσική Εκκλησία πρέπει πρώτα "να τα λάβει και στη συνέχεια να τα μελετήσει".
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου