Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Το δικό του πραξικόπημα διεξάγει ο Ερντογάν


Πρωτοφανείς είναι οι διώξεις του "σουλτάνου".

Έχει πάρει φόρα από ότι φαίνεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κυνηγητό κατά κάθε πολιτικού του αντιπάλου ανεξαρτήτως ανάμειξης στο πραξικόπημα. Είναι ενδεικτικό ότι από την επομένη κιόλας της απόπειρας, το Σάββατο, έχουν γίνει πάνω από 8.000 συλλήψεις, που αφορούν ένα μεγάλο φάσμα της τουρκικής πολιτικής σκηνικής, ξεκινώντας από στρατιωτικούς και αστυνομικούς και καταλήγοντας μέχρι και σε δημοσιογράφους.

Σήμερα μάλιστα έγινε γνωστό πως αιφνιδίως ανακαλούνται όλες οι άδειες λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών φίλα προσκείμενες στον ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν. Είναι θέμα χρόνου επομένως να αρχίσουν και οι πρώτες διώξεις κατά δημοσιογράφων, που κατά καιρούς αντιπολιτεύονταν τον "σουλτάνο", χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται κάποια να υποστηρίζουν τους πραξικοπηματίες.

Μπορεί φαινομενικά το πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής να αποφεύχθηκε εν τέλει, ωστόσο ο Ερντογάν προσπαθεί να επιβάλει το δικό του καθεστώς, το οποίο κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι. Τα γεγονότα με τις πρωτοφανείς τιμωρίες των πραξικοπηματιών και της επαναφοράς της θανατικής ποινής επιβεβαιώνουν πλήρως τον ισχυρισμό αυτό περί "δικτατορίας του σουλτάνου". Το θέμα είναι μέχρι που είναι ο ίδιος διαθετειμένος να φτάσει... 
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.