Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Υπάκουο και υποταγμένο το ανθρώπινο γένος


Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Κοιμάται όρθιο το ανθρώπινο γένος.

Έχει περάσει μέσα στον εγκέφαλο των περισσότερων, τόσο πολύ η προπαγάνδα για το τι θεωρείται δεδομένο, που ότι και να συμβεί γύρω τους, τους αφήνει αδιάφορους. Έχει περάσει τόσο πολύ μέσα στο μυαλό τους ο φόβος για το τι θα τους κάνει η εξουσία, που μένουν αδρανείς απέναντι σε οτιδήποτε.

Πέφτουν τρελοί φόροι, αδιαφορία, κόβονται οι συντάξεις, αδιαφορία, τους παίρνουνε τα σπίτια, αδιαφορία, τους καταστρέφουν την κοινωνία, αδιαφορία, τους παίρνουν τα παιδιά τους, αδιαφορία. Τους λένε ότι οι εξωγήινοι ανησυχούν για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους το λένε επίσημα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και οι αντιδράσεις είναι ανύπαρκτες. Όλοι και όλες σαν λοβοτομημένοι, δέχονται αδιάφορα ότι και να συμβεί γύρω τους.

Αυτός ήτανε και ο σκοπός της ανακοίνωσης από τον ίδιο τον πρόεδρο μέσα στο ευρωκοινοβούλιο ότι οι ηγέτες των άλλων πλανητών ανησυχούν για τα όσα γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήθελαν να δουν αντιδράσεις ευρωβουλευτών και πολιτικών και απλών ανθρώπων. Καμία αντίδραση.

Οι ίδιες οι μεταφράστριες και καθηγήτριες γαλλικών, στις οποίες απευθυνθήκαμε για να σιγουρέψουμε την μετάφραση, μετέφρασαν το κείμενο μηχανικά χωρίς σχολιασμό και μόνο δύο είπαν "καλέ τι λέει αυτός;" (ο Γιουνκέρ δηλαδή). Άτομα στα οποία το έδειξαν εκείνοι που ανησύχησαν, απλά γέλασαν αμήχανα, ή είπανε κάποιο λάθος θα έγινε, ή δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και ξαναγύρισαν στο αγαπημένο τους i phone.

Μετά μου λέτε για την αποκάλυψη ότι ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη ετοίμαζαν χούντα με τον στρατό του Καμμένου στους δρόμους .

Ο κόσμος δεν δίνει σημασία στο τι λένε οι εξωγήινοι μέσα από τα επίσημα χείλη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ασχοληθεί με τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα;

Ο κόσμος είναι έτοιμος να δεχθεί τα πάντα χωρίς αντίρρηση και χωρίς αντίδραση. Το παγκόσμιο πλήθος βρίσκεται ακόμη μία φορά στην διάθεση του επίδοξου παγκόσμιου δικτάτορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.