Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ YENI SAFAK: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Εφημερίδα που πρόσκειται στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν υπστηρίζει πως πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τoυρκία βρίσκεται ένας Αμερικανός πρώην διοικητής της ISAF, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yenisafak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής Τζον Κάμπελ ήταν μία από τις ηγετικές προσωπικότητες που οργάνωσε και διαχειρίστηκε τους στρατιωτικούς που συμμετέιχαν στο πραξικόπημα. Ο ίδιος διαχειρίστηκε επίσης συναλλαγές άνω των 2 δισ. δολάριων που έγιναν μέσω της τράπεζας UBA στη Νιγηρία, χρησιμοποιώντας συνδέσμους της CIA, προκειμένου τα χρήματα να διανεμηθούν σε πραξικοπηματίες στην Τουρκία, όπως γράφει η Yenisafak.
Όπως προστίθεται, η έρευνα έχει δείξει ότι ο Κάμπελ είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο μυστικές επισκέψεις στην Τουρκία, από τον Μάιο μέχρι την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος, στη στρατιωτική βάση στο Ερζερούμ και στην αεροπορική βάση στην Άδανα, ενώ σκόπευε να έρθει στην Τουρκία σε περίπτωση επιτυχίας του πραξικοπήματος. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.