Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου θερμού επεισοδίου είναι πολύ αυξημένος.


Επέστρεψε σήμερα ο πόλεμος πάνω από τη Συρία, καθώς τα μεσάνυχτα της Κυριακής έληξε και επίσημα η εκεχειρία πάνω από την πολύπαθη χώρα. Μία εκεχειρία που ωστόσο δεν τηρήθηκε όπως θα περίμεναν ενδεχομένως οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Εκτός αυτού, Ρωσία και ΗΠΑ κόντεψαν να συγκρουστούν ευθέως στο αχανές θέατρο μαχών πάνω από τη Συρία, αφού μέσα στο Σαββατοκύριακο προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στις μόνες δυνάμεις που επιχειρούσαν. Τον αμερικανικό και ρωσικό δηλαδή στρατό.

Οι Αμερικάνοι βρήκαν...ευκαιρία και χτύπησαν ύπουλα τον συριακό στρατό, προβαίνοντας σε πανωλεθρία του και προσωρινό προβάδισμα των τζιχαντιστών. Η οργή της Μόσχας ήταν έκδηλη, η οποία έθεσε μέχρι και θέμα έκτακτης σύγκλισης του Σ.Α. του ΟΗΕ. Λίγο έλειψε με αυτή την "ασυνεννοησία" των δύο υπερδυνάμεων να ξεκινήσει μία παγκόσμια σύγκρουση πάνω από τη Συρία, καθώς φαίνεται πως οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους μεγαλεπίβολα σχέδια.

Η δυναμική είσοδος των Ιράν και Κίνας στην πολεμική σκακιέρα πάνω από τη Συρία δείχνει πως είναι απλά θέμα χρόνου ένα θερμό επεισόδιο παγκόσμιας κλίμακας πάνω από την αραβική χώρα.

 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.