Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!


Την Τετάρτη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, απηύθυνε κάλεσμα τη Μόσχα και την Αθήνα να διατηρηθεί η πνευματική σύνδεση μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία χαιρετά την πνευματική συγγένεια μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας και καλεί τη Μόσχα και την Αθήνα να τη διατηρήσουν», τόνισε αρχικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Για να συμπληρώσει αφήνοντας αιχμές για τους πολιτικούς: «Εφ ‘όσον η Παναγία κρατά τη Ρωσία και την Ελλάδα υπό το πέπλο προστασίας της θα είμαστε ζωντανοί. Είθε ο Θεός να μην αφήσει την προέλευση της πνευματικής συγγένειας μας να αγνοηθεί… από τους πολιτικούς μας. Αν παραμεληθεί τότε εμείς θα την υπενθυμίζουμε».

Η ομιλία του Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης αφιερωμένης στους δεσμούς μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ελλάδα στο Άγιο Όρος. Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία και η Ελλάδα γιορτάζουν το 2016 ως διαπολιτισμικό έτος, σηματοδοτώντας την χιλιετή επέτειο από τoν πρώτο ρωσικό οικισμό του Αγίου Όρους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.