Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η βρετανική πολεμική αεροπορία στο πλευρό των ΗΠΑ κατά Πούτιν


Προκλητικοί οι Βρετανοί, φίλα προσκείμενοι στη Νέα Τάξη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Βρετανού υπουργού Andrew Mitchell, «Βρετανικές πολεμικές μοίρες θα συμμετέχουν στην διεθνή συμμαχία για να επιβάλουν την ενεργοποίηση της «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», σε μια προσπάθεια να σταματήσει η Μόσχα να διαπράττει και άλλα εγκλήματα πολέμου στη Συρία», ενώ στην προσπάθεια αυτή εμπλέκουν και Ελλάδα καθώς οι αποστολές θα γίνονται από τη Σούδα αλλά και την Κύπρο.

Μάλιστα, ο Μίτσελ σκοπεύει να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων με επίκεντρο τη συριακή κατάσταση, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές επιδρομές εναντίον των αμάχων στην Συρία.

Υποστήριξε ακόμη ότι «Αυτό δεν είναι μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα επιδιώξουμε να προστατεύσουμε τα αθώα θύματα των εγκλημάτων πολέμου.

Αυτό που λέμε είναι αρκετά προφανές. Ωστόσο, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε μια ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία, κανείς δεν θέλει να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη .

Παρ “όλα αυτά, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η διεθνής κοινότητα έχει κάνει γενικά αποδεκτή την ευθύνη για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, στον οποίο πρέπει να παρασχεθεί άμεση βοήθεια.

Αν αυτό σημαίνει μια αντιπαράθεση με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για να προστατευθούν αθώοι άνθρωποι , για τους οποίους είμαστε υπεύθυνοι, τότε πρέπει να πάμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση».

Σχετικά με τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, τόνισε «Νομίζω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει, μαζί με τους συμμάχους του να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τέτοιας ζώνης».

Από την πλευρά της η Ρωσία σχολίασε τια παραπάνω δηλώσεις του Μίτσελ και δήλωσε «η ρωσοφοβία έγινε υστερία και αποτελεί τακτική ένεση από το βρετανικό κατεστημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον δεν μας κάνει καμία σοβαρή εντύπωση», μετά τη Γαλλία που πρώτη στοχοποίησε τους Ρώσους.

Ξαφνικά όλοι οι παγκοσμιοποιητές (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) «νοιάζονται» για τους Σύριους πολίτες. Οξύμωρο που τους πολεμούν 5 χρόνια τώρα. 
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.