Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: Επίκειται νέο πραξικόπημα στην Τουρκία λόγω των εμμονών Ερντογάν


"Οι συνεχείς εκκαθαρίσεις θα προκαλέσουν και το επόμενο πραξικόπημα".
 
Διαπομπεύεται παγκοσμίως η Τουρκία, ακόμη και από τους...συμμάχους της, καθώς αναλυτές και ΜΜΕ από τις ΗΠΑ προεξοφλούν μία νέα απόπειρα εκτροπής του "σουλτάνου", που θα είναι απόρροια των ασταμάτητων διώξεών του.

Ειδικότερα, οι γεωστρατηγικοί αναλυτές Michael Rubin και Metin Gurcan, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας ως "επικίνδυνο" τον Τούρκο πρόεδρο και προαγγέλοντας άσχημες εξελίξεις στην Τουρκία.

"Μια σκληρή πραγματικότητα είναι ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), παρά τα 14 χρόνια του στην εξουσία, δεν έχει αναπτύξει έναν ανώτερο γραφειοκρατικό μηχανισμό που να ασχολείται με την ασφάλεια και τις πληροφορίες. Ως εκ τούτου, ο αγώνας για την εξουσία είναι αναπόφευκτα στα ανώτερα κλιμάκια της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), στην διοίκηση της Χωροφυλακής, στο Υπουργείο Άμυνας και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), όπου υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές σκέψης ή κλίκες που ανταγωνίζονται για να καταλάβουν τις κενές θέσεις", αναφέρει από την πλευρά του ο Τούρκος αναλυτής Metin Gurcan.

Παράλληλα πολλά αμερικανικά δίκτυα παρομοιάζουν τον Ερντογάν ως " ήδη νεκρό άνθρωπο", μετά και την πρόσφατη λυκοφιλία με τη Ρωσία, κάνοντας σαφής νύξη για την ανάμειξη του "σουλτάνου" στα τεκταινόμενα της Μέσης Ανατολής. 
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.