Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το σχέδιο στην ρωσική πόλη Ζελεναντόλσκ που βρίσκει σύμφωνες Παλαιά και Νέα Τάξη


Η Παλαιά Τάξη, όπως και η Νέα, θέλει να ελέγχει τους πολίτες, οι οποίοι ζουν σε χώρες επιρροής της.

Έτσι, στην Ρωσία, όπως και στον Δυτικό Κόσμο, προωθείται η αχρήματη κοινωνία και το μικροτσίπ.

Στην πόλη Ζελεναντόλσκ στην δημοκρατία του Ταρταστάν, στην Ρωσία, μία πολυλειτουργική κάρτα που θα «εκτελεί» όλες τις συναλλαγές του κατόχου της ανέπαφα και πάνω απ΄όλα χωρίς τη χρήση μετρητών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο, Ria Novosti, η κυβέρνηση του Ταταρστάν, το σύστημα πληρωμών Mastercard, ρωσικής τράπεζα Sberbank και η τράπεζα AkBars, εφάρμοσαν στο Ζελεναντόλσκ το πρώτο στη Ρωσία πρόγραμμα, όπου οι συναλλαγές, θα γίνονται με μια πολυλειτουργική κάρτα, ανέπαφα και χωρίς τη χρήση μετρητών.

Αρχικά τις πρώτες κάρτες θα λάβουν περίπου 75.000 κάτοικοι του Ζελεναντόλσκ. Οι κάρτες δίνονται δωρεάν και μόνο αν το επιθυμούν οι πολίτες.

Η «έξυπνη» κάρτα βγαίνει μέσα σε 10 λεπτά και αρκεί μια επίσκεψη στην τράπεζα για την έκδοσή της. Επίσης, για πρώτη φορά, η κάρτα φέρει την ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου της.

Διευκολύνσεις με αντάλλαγμα το φακέλωμα των πολιτών.

Επιπλέον, με την εν λόγω κάρτα και το ενιαίο ψηφιακό δίκτυο οι γιατροί των πρώτων βοηθειών μπορούν να έχουν άμεσα πληροφορίες στην διάθεση τους για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σημασία έχει επίσης ότι με το σύγχρονο τσιπάκι που διαθέτει η κάρτα, μπορεί να ανανεώνεται με διάφορες εφαρμογές που θα ενσωματώνονται στην κάρτα.

«Η συνένωση των προσπαθειών της Sberbank και της κυβέρνησης του Ταταρστάν μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο οικοσύστημα, το οποίο εισάγει καινοτομίες στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Στο Ζελεναντόλσκ αποδείξαμε, ότι μπορεί κανείς να μην χρησιμοποιεί καθόλου χρήματα.

Η Sberbank έχει ήδη εξασφαλίσει με συσκευές pos το 70% καταστημάτων του Ζελεναντόλσκ, ξεκινώντας από τα μεγάλα δίκτυα καταστημάτων και φθάνοντας ως την εστίαση. Όλοι τώρα δέχονται τις κάρτες που διαθέτουν την ανέπαφη τεχνολογία. Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τον τρόπο αυτό πληρωμών, που εφαρμόσθηκε στο Ταταρστάν και σε άλλες περιφέρεις της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της Sberbank, Γκέρμαν Γκρέφ. 
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.