Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτη εξέλιξη με την τεχνητή νοημοσύνη!


Επιδιώκεται η τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει εκ μέρους του παγκόσμιου ηγέτη την διοίκηση του πλανήτη, η οποία θα είναι άκαμπτη για όλους, απαλλαγμένη από ανθρώπινα συναισθήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έρχεται για να φέρει τα πάνω κάτω καθώς μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή καλύτερα να το καθορίσει.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδεται, αν τροφοδοτηθεί με μία εικόνα ο εξελιγμένος αλγόριθμος του συστήματος δημιουργεί ένα σύντομο βίντεο που -ανάλογα με το περιεχόμενο της εικόνας- δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

Αρκεί μια μόνο εικόνα στο σύστημα -που συνδυάζει την υπολογιστική όραση με τη «βαθιά» μηχανική μάθηση- για να γεννήσει τα επόμενα «καρέ» της ιστορίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Καρλ Βόντρικ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, θα παρουσιάσουν το σύστημά τους σε συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης στη Βαρκελώνη στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το "New Scientist".

Για να αναπτύξουν το νέο σύστημα, οι δημιουργοί του το «εκπαίδευσαν» με ακίνητες εικόνες και με δύο εκατομμύρια βίντεο από το Flickr, έτσι ώστε σταδιακά να καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος και τι έπεται συνήθως στην συνέχεια.

Όπως σχολιάζουν οι… «ειδικοί», αυτό που συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, κανείς -ούτε άνθρωπος, ούτε μηχανή- δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τι θα συμβεί.

Ωστόσο, προσθέτουν, ένα τέτοιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, όταν βελτιωθεί, θα μπορεί να προβλέψει εναλλακτικά μέλλοντα.

Με λίγα λόγια να καθορίσει το ιδανικό για την παγκόσμια εξουσία μέλλον, το οποίο θα δέχονται οι μάζες, προκειμένου να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα «αγαθά» του ενός ηγέτη.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.