Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! Η ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ… ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!


Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Όσο και αν το ενεργειακό «ένωσε» προσωρινά τις δύο χώρες η κατάσταση στη Συρία και τα ύπουλα σχέδια του Ερντογάν δεν περνούν πλέον απαρατήρητα από τη Μόσχα και οι «παρεξηγήσεις» αλλά και η ανασκευή δηλώσεων διαδέχονται η μία την άλλη.

Την αρχή έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανασκεύασε τις χτεσινές δηλώσεις του για «το τέλος της κυριαρχίας του απάνθρωπου Άσαντ», κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα μέσω της εφημερίδας Hurriyet: «Ο στόχος της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, δεν αφορά πρόσωπο ή χώρα, παρά μόνο τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητήσει αυτό το θέμα που έχει ειπωθεί ξανά και ξανά και κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να το ερμηνεύσει διαφορετικά έτσι ώστε να εκτροχιάσει την κατάσταση», ήταν τα λόγια του και μάλιστα μόλις μία μέρα μετά τα όσα είπε για τον Άσαντ…

Παράλληλα σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ θέλησε να λύσει ακόμα μία παρεξήγηση. Στις 24 Νοεμβρίου, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κοντά στην αλ-Μπαμπ έπειτα από επίθεση του Daesh. Αργότερα, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας επιβεβαίωσε το θάνατο τριών στρατιωτών υποστηρίζοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε τελικά από συριακά αεριωθούμενα αεροπλάνα.

Την ίδια ημέρα, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι ούτε η Ρωσία, ούτε η Συρία σχετίζονται με την επίθεση. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λάθος στη μετάφραση, αποδίδοντας τη δήλωση με διαφορετικό τρόπο, που απέδιδε ευθύνες στη συριακή αεροπορία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε σήμερα: «Έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αλάνια την 1η Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και Σεργκέι Λαβρόφ, υπήρξε ένα λάθος στη μετάφραση»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.