Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Σε κατάσταση αναβρασμού η Κύπρος-Ζητούν την ανατροπή Αναστασιάδη


Ραγδαίες φαίνονται οι εξελίξεις στην Κύπρο μετά και την διάσκεψη-φιάσκο της Γενεύης.

Αρκετοί είναι εκείνοι που αρχίζουν πλέον να δηλώνουν δημόσια την αντίθεσή τους στο πρόσωπο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στον οποίον ρίχνουν ευθύνες για τη στάση της Τουρκίας στο κυπριακό ζήτημα και στην υποταγή της Κύπρου στις «ορέξεις» του ψευδοκράτους.

Πριν από λίγες ημέρες μια ομάδα δικηγόρων και άλλων νομικών, έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, από τον οποίο ζητούσε να ξεκινήσει όλες τις έννομες διαδικασίες για να παύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίον χαρακτήρισαν «ακατάλληλο» για πρόεδρο.

Την επιστολή υπογράφει ο Παναγιώτης Π. Κλεοβούλου, δικηγόρος και εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων, για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτηρίζει τη διάσκεψη της Γενεύης «παράνομη» και ότι «αποβλέπει στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας», ενώ ειδικά για τον κ. Αναστασιάδη τον κατηγορεί για «εσχάτη προδοσία».

Σύσσωμοι οι δικηγόροι που προσυπογράφουν την επιστολή αναφέρουν: «Επικαλούμενοι τις έντονες φήμες ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πάσχει από αλκοολισμό, και τις ακόλουθες μαρτυρίες ζητούμε επίσης να εξετασθεί το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης των προνοιών του άρθρου 44, εδ.1, παράγραφος (δ) του Συντάγματος».

Πέρα από αυτό, μια ιστοσελίδα στο Facebook με την ονομασία «Επαναστατικές Δυνάμεις Εθνικής Φρουράς», η οποία δημιουργήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, καλεί σε «Υπακοή στον κυπριακό λαό – Ανυπακοή στο καθεστώς Αναστασιάδη», γράφοντας την περασμένη Παρασκευή: «Οι οπλίτες παντώς τύπου, έφεδροι, κληρωτοί, επαγγελματίες και εθνοφύλακες αποτάσσουν την πίστη τους στις κυβερνητικές δυνάμεις και θέτουν το δυναμικό τους στην υπηρεσία του κυπριακού λαού, ο οποίος βλέπει να καταλύεται μπροστά του η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω πολιτικών μηχανορραφιών που διαπράττονται στην πόλη της Γενεύης», καλώντας σε ανατροπή της δικτατορικής κυβέρνησης που βρίσκεται ερήμην του λαού στην Γενεύη και την ταυτόχρονη εγκατάσταση δημοκρατικού πολιτεύματος», χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της «στρατιωτικό κίνημα με πρωτοπορία τους εφέδρους οπλίτες».

Ακόμη σημειώνει: «Για αυτό καλούμε από την μία, σε πρώτη φάση την ραχοκοκαλιά της Ε.Φ (Εθνική Φρουρά) η οποία την εφεδρεία και από την άλλη τους απλούς πολίτες για παλλαϊκή άμυνα μέσω κινητοποιήσεων σε διάφορες τοποθεσίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούμε στο πλευρό μας ως επιπλέον δύναμη τους κληρωτούς και επαγγελματίες οπλίτες, πάντα μαζί με τους εθνοφύλακες μας».

Εντούτοις, προχθές κάλεσε τους στρατιώτες να μην υπακούουν στο ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς), σημειώνοντας: «Καλούνται οι έφεδροι οι κληρωτοί και οι επαγγελματίες οπλίτες με τους εθνοφύλακες στο πλευρό τους να αρνούνται τις διαταγές των μονάδων, των σχηματισμών και του ΓΕΕΦ καλώντας τον κόσμο σε παλλαϊκή άμυνα. Ο στρατός καλεί τους υπόλοιπους πολίτες να τον συνοδεύσουν έξω από τα κυβερνητικά κτίρια της Λευκωσίας, συμπεριλαμβανομένου και του ΓΕΕΦ».

Οι φωνές αρχίζουν και πληθαίνουν στην Κύπρο βλέποντας την προδοσία του νησιού προ των πυλών. Τι αναμένεται να επακολουθήσει θα φανεί σύντομα.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου