Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η φαρσοκωμωδία της Διεθνούς Διάσκεψης για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, (παλιά μου τέχνη κόσκινο), σε όλο της το μεγαλείο, όπως παρουσιάζεται χαρακτηριστικά, (προσέξτε), από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ!

Σύμφωνα με τον Τούρκο διπλωμάτη ειδικό για τα θέματα της Κύπρου, Tugay Uluçevik, παλιό σύμβουλο του Ντεκτάς, σε δηλώσεις του όπως δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, δεν είναι δυνατό να ζητούν να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο που βρίσκονται εκεί για να… διασφαλιστεί η «ειρήνη» στην Νήσο, (!!!), όταν κανείς δεν ζητά να… αποχωρήσουν τα βρετανικά στρατεύματα και κανείς δεν κάνει μνεία για την παρουσία εκεί των βρετανικών στρατιωτικών βάσεων. 
 
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, (Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak ), στην Κύπρο παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι κυριαρχίας εν όψει των σημαντικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, όπου εκεί παίζεται ένα άλλο μεγαλύτερο παιχνίδι γεωστρατηγικών ισορροπιών, που σχετίζεται άμεσα με τον τεράστιο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών.

Οι πρόσφατες συνομιλίες και η Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό γίνονται, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι, εξ’ αιτίας των πιέσεων ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδιώκουν με κάθε μέσο αν αποκτήσου τον πλήρη έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

Και μόνο για τον λόγο αυτό, αποκλείεται να ικανοποιηθεί το αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς να ανακτήσει την χερσόνησο της Καρπασίας, που αποτελεί για τους Τούρκους ένα φυσικό αεροπλανοφόρο στην πολύ ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο που δείχνει πως όλη αυτή η ιστορία των συνομιλιών είναι μια μεγάλη φαρσοκωμωδία, είναι το ζήτημα των εποίκων. Σύμφωνα με τα τις δυο τουρκικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, αυτή την χρονική περίοδο υπάρχουν, ακουστέ, περί τις 450.000 Τούρκοι συνδρομητές της τουρκικής κινητής τηλεφωνίας στο νησί. Όπως αναφέρεται, τελικά μονό ένας στους τέσσερεις κατοίκους των κατεχομένων είναι πια Τουρκοκύπριος, ενώ οι άλλοι τρεις είναι Τούρκοι προερχόμενοι από την Τουρκία.

Αν πιστεύει κανείς ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν αλάξουν αυτές όλοι αυτοί, ή ένα μεγάλο μέρος τους θα αποχωρήσουν από τα κατεχόμενα για να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Κατά τα άλλα συνομιλούμε με… συγκρατημένη αισιοδοξία!!!

Kıbrıs ta taviz vermeyeceğiz = Καμία υποχώρηση στο Κυπριακό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.