Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αλλαγή σκηνικού: Η ρωσική Gazprom τερματίζει την ρώσο-τουρκική προσέγγιση


Έξαλλοι οι Ρώσοι με την Τουρκία

H βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία είναι φαινομενική, καθώς οι δύο χώρες διατηρούν σημαντικές γεωπολιτικές διαφορές.

Αυτό δείχνουν οι συγκρούσεις μεταξύ τους στο θέμα του φυσικού αερίου, οι οποίες αναθερμαίνονται, όπως τονίζει το ρωσικό πρακτορείο ΤASS.

Όπως υπογραμμίζεται, η Gazprom ετοιμάζεται να κινήσει αγωγές μέσω Διαιτητικού Δικαστηρίου εναντίον Τούρκων ιδιωτικών εισαγωγέων μετά την αποτυχία συμφωνίας της τιμής του φυσικού αερίου για το 2017.

Σύμφωνα πάντα με το TASS, εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η πολιτικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας αναγκάζει την Gazprom να προστατεύσει τα εμπορικά της συμφέροντα στο Δικαστήριο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγές και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τις οποίες η Gazprom ήδη έχει προχωρήσει με τη διαδικασία των αγωγών, οι οποίες ενδέχεται να κατατεθούν στο Διαιτητικό δικαστήριο της Στοκχόλμης.

Η εταιρεία-κολοσσός παρουσιάζεται ως έξαλλη με τους Τούρκους, τους οποίους κατηγορεί ότι αθέτησαν τις συμφωνίες για την τιμή εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου στη Τουρκία.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί την τουρκική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Botaş, ότι αθέτησε τις συμφωνίες που είχε κάνει σχετικά με τις τιμές του εισαγόμενου ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, με αποτέλεσμα η Gazprom να υφίσταται μεγάλη ζημιά από την εν λόγω εξέλιξη.

Νέα σύννεφα λοιπόν στις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας, η οποία στο τέλος θα μείνει χωρίς συμμάχους. 
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.