Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Βατικανό: Μοναχή σοκάρει – Δείτε τι λέει για την Παναγιά


Μια καθολική καλόγρια στην Ισπανία έχει προκαλέσει την οργή των πιστών αφότου υποστήριξε ότι η Παναγία μπορεί να μην ήταν παρθένα τελικώς.

Η μοναχή από τη Δομινικανή Δημοκρατία προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο και τη σφοδρή αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας που εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση.

Η αδελφή Lucia Caram, όπως ονομάζεται, μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή το Σαββατοκύριακο, όταν και παραδέχτηκε ανοιχτά την προσωπική της πεποίθηση η οποία έρχεται και σε αντίθεση με ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της πίστης.

«Πιστεύω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ και ότι ήταν ένα κανονικό ζευγάρι, και το φυσιολογικό είναι να κάνουν σεξ», είπε η Cara, προσθέτοντας ότι «έχουμε κολλήσει με τους κανόνες που έχουμε εφεύρει, χάνοντας το αληθινό μήνυμα».

Οι ισχυρισμοί αυτοί της αδελφής Caram έτυχαν καταγγελίας από τον επίσκοπο της Vic, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι η παρθενία της Μαρίας δεν τίθεται προς συζήτηση.

«Η πίστη ότι η Μαρία παρέμεινε παρθένος αποτελεί μέρος της πίστης της Εκκλησίας από το ξεκίνημά της κι αυτή είναι η αλήθεια της πίστης. Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι σύμφωνες με την πίστη της Εκκλησίας», τόνισε ο επίσκοπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.