Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελλάδα διορίζει την Rothschild σύμβουλο για το χρέος


Η Ελλάδα σχεδιάζει να προσλάβει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην ατέρμονη αντιπαράθεση με τους δανειστές και να αποφύγει την χρεοκοπία, γράφουν οι FT. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Rothschild θα αναλάβει να συμβουλεύει την Ελλάδα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, το ενδεχόμενο ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (ύψους € 80 δισ. το μήνα) καθώς και την έξοδο στις αγορές με την έκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρουν δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος.
Όσο για την αμοιβή της Rothschild. Θα πάρει ένα μπόνους όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Στη θέση της Lazard
Ο διορισμός της Rothschild ως σύμβουλος δημοσίου χρέους, που μάλιστα θα απαιτήσει υπουργική έγκριση, θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβουλεύει τη χώρα από το πρώτο πακέτο διάσωσης, το 2012.
Μέχρι τώρα, η Lazard έχει λάβει περί τα 25 εκατ. ευρώ από το κράτος, αναφέρει το δημοσίευμα και διευκρινίζει ότι σήμερα ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ενέργειας.

Πηγή: http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου